Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Сви чланови конкурсне комисије за медије у Нишу поднели оставку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

13. 05. 2016.

Извор: Бета

Сви чланови конкурсне комисије за медије у Нишу поднели оставку

Сва три члана конкурсне комисије која одлучује о суфинансирању медијских пројеката у Нишу поднела су оставке, потврдио је данас агенцији Бета начелник градске Управе за културу Небојша Стевановић.

Стевановић је рекао да су оставку јуче најпре поднели шеф Департмана за новинарство нишког Филозофског факултета Владета Радовић и председница удружења радио станица "РАБ Србија" Маја Раковиц, а потом је то учинио новинар Драгољуб Гајевић.

Он је изјавио да је Управа за културу консултовала Министарство културе и информисања о даљем поступању у реализацији медијског конкурса, у коме им је речено да за чланство у комисији треба да питају остале чланове удружења новинара који су се пријавили за рад у комисији.

Стевановић је рекао да је за члана комисије у Нишу било пријављено осам представника удружења новинара, а четворо је до сада поднело оставке.

"Након консултација са још четири пријављене особе, преостаје нам да од удружења новинара затражимо предлоге за нове чланове комисије", навео је Стевановић.

Он је додао да законом није прописан рок до којег конкурс за суфинансирање медијских пројеката треба да буде окончан, али средства која су овогодишњим буџетом намењена за медијске пројекте морају да буду утрошена у току ове године.

Конкурсом за суфинансирање медијских пројеката предвидјено је издвајање 68,2 милиона динара из буџета града Ниша.

Шеф Департмана за новинарство нишког Филозофског факултета Владета Радовић је јуче уз оставку на место члана конкурсне комисије упутио и захтев за обуставу рада ове комисије.

У захтеву се наводи да комисија треба да обустави процену пристиглих пројеката јер за то не постоје одговараући услови и да је "реч о проблему фундаменталне природе који није могућно решити".

Интернет портал Јужне вести и Сити радио (City радио) организовали су јуче у подне у центру Ниша протест "Знам за јадац" на коме су тражили да се поништи конкурс за суфинансирање медијских пројеката у Нишу, распише нови конкурс, а да се пре тога одреде прецизни критеријуми за оцену пројеката и избор чланова комисије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси