Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Општина Пријепоље исправила конкурс за медијске пројекте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

16. 05. 2016.

Извор: НУНС

Општина Пријепоље исправила конкурс за медијске пројекте

Општинско веће Пријепоља исправило је Конкурс за суфинансирање пројеката из области јавног информисања и продужило рок за пријављивање на конкурс до 20. маја 2016. године, чиме је испуњен захтев који је 5. маја у име Коалиције новинарских и медијских удружења (Коалиција) НУНС упутио председнику те општине.

Коалиција је 26. априла упутила захтев председнику општине Пријепоље да се из Конкурса брише став да ће се суфинансирати „Пројекти производње медијских садржаја који се баве истинитим, непристрасним, правовременим и потпуним информисањем јавности о раду органа локалне самоуправе (председника и заменика председника Општине, Скупштина општине, Општинског већа, Општинске управе, месних заједница, јавних установа и предузећа чији је оснивач Општина, директан пренос седница Скупштине општине).“

Коалиција је указала да овако дефинисана тема за суфинансирање медијских пројеката није тема од јавног интереса који је дефинисан Законом о јавном информисању и медијима (члан 15, Јавни интерес) и да зато не може бити прописана конкурсом. Овим конкурсом не може бити прописан ни директан пренос седница Скупштине општине, јер је за то потребно расписати јавну набавку.

Коалиција поздравља одлуку Општинског већа Пријепоља да конкурс усклади са Законом о јавном информисању и медијима, чиме су се створили услови да новинарска и медијска удружења предложе чланове стручне комисије за пријепољски конкурс.

Секретаријат НУНС-а

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси