Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  У првој половини године 122 конкурса за медијске пројекте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

13. 07. 2016.

Извор: УНС

У првој половини године 122 конкурса за медијске пројекте

У првој половини 2016. године 108 od 166 локалних самоуправа расписало је 122 конкурса за пројектно суфинансирање медија. Према подацима Kоалиције новинарских и медијских удружења, укупна средства предвиђена за те сврхе износе 8,6 милиона евра, што је готово једнако средствима планираним за целу прошлу годину.

Коалиција је уочила неправилности у 55 јавних позива од којих је највећи део, њих 42, након реаговања исправљен у усклађен са Законом и Правилником.

Највише новца за конкурсе предвидео је Град Ниш – 68 205 000 динара, док је Град Нови Сад издвојио 55 502 000 динара. Најмање средстава за медијске пројекте определила је Општина Голубац, само 237 000 динара, а прати је Општина Дољевац са 300 000.

Конкурси Министарства културе и информисања за суфинансирање медијских пројеката у шест категорија трајали су од 1.  до 31. марта, а за њих је укупно предвиђено 262 милиона динара. Због одлуке министарства да по истеку рока за спровођење конкурса затражи појашњења о критеријумима којима се руководила комисија на Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за електронске медије, 158 милиона динара медији још нису добили.

Подсећамо, Законом о јавном информисању и медијима и Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања предвиђено је да општине и градови у току године распишу конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси