Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Михајло Ковач потписао Записник, представница РЕМ-а није
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

15. 07. 2016.

Извор: www.novimagazin.rs

Михајло Ковач потписао Записник, представница РЕМ-а није

Представник НУНС-а Михајло Ковач потисао је јуче на састанку Министарства културе и информисања Записник са Конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2016. години.

Јучерањшњи састанак је одржан на иницијативу министра Ивана Тасовца због, како каже, неколико спорних пројеката, а њему су присуствовали сви чланови комисије. 

Предлог комисије није потписала само представница РЕМ-а Оливера Зекић.  

Према сазнањима Новог магазина, министар Тасовац ће у наредним данима одлучити на који ће начин Конкурс бити реализован. 

Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2016. години вредан је 158 милиона динара. Како је раније саопштило Министарство, у подгрупи за електронске медије, нарочито у домену Интернета, “уочене су бројне нелогичности које захтевају додатну анализу и објашњење предлога упућеног ресорном министру”.

Министар је тражио од чланова Комисије којом је председавао Динко Грухоњић састанак да би се “нелогичности” расправиле. Решења за преосталих пет конкурса су парафирана. Поводом прве овакве интервенције министра Тасовца развила се бурна полемика на релацији Министарство – Независно друштво новинара Војводине (НДНВ), чији је Грухоњић представник.      

Министарство је реаговало на текст „Оливера Зекић није потписала предлог Комисије“, објављен у броју 271 Новог магазина, на страни 4. уз позивање на Закон о јавном информисању, у допису Министарства се наводи да садржај текста “не одговара чињеничном стању” и да се њиме обмањује јавност.    

Редакцијском непажњом, ово реаговање Министарства евидентирано и није објављено у броју 272. Новог магазина, па га објављујемо на порталу.             

Коментари (1)

Остави коментар
пон

18.07.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 10:18

objaviti rezultate

Zasto se ne objave sporni rezultati projekata koje je komisija nominovala za novac, da javnost vidi kome je komisija dodelila novac.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси