Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Притужбе на резултате конкурса за пројектно финансирање медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

28. 07. 2016.

Извор: www.rts.rs

Притужбе на резултате конкурса за пројектно финансирање медија

Локални медији из западне Србије упутили су отворено писмо председнику владе и министру културе и информисања, у којем оцењују да се приликом расподеле буџетских средстава за медије не води рачуна о локалним медијима, те да новац добијају они чији се власници "добро котирају" у удружењима новинара.

Глас западне Србије и Чачански лист траже да се, иако је министар Иван Тасовац изменио одлуку Комисије о додели новца за електронске медије, укине решење о расподели средстава и преисптита састав комисија и начин одлучивања, како би новац могли да добију и локални медији, који, наводе, нису у ситуацији да плате ни основне рачуне.

"Дубоко смо уверени да је одлука неправедна и подсећа на одлучивање по систему 'ја теби ти мени'", наводе у отвореном писму и додају да већ дуже време исти медији, чији су власници котирани у удружењима новинара, добијају милионске износе, "иако су на терену непрепознатљиви и постоје готово само на папиру".

Наводе да су многи локални медији који улажу велике напоре у области информисања у западном делу Србије дискредитовани, као и да претпостављају да њихови пројекти нису ни узети у разматрање, иако је већина далеко квалитетнија од оних који су добили новац.

Члановима комисије, Динку Грухјићу (НДНВ), Далили Љубичић (Асоцијација медија), Михајлу Ковачу (НУНС), Сибина Голубовић (независној стручњакињи) и Оливери Зекић (РЕМ), поручују да постоје медији и на локалу, који поштено раде свој посао у интересу грађана Србије, не чекајући конкурсе и "деобу туђег новца".

"Постоје озбиљни и вредни медији и иза Петловог брда", поручују у отвореном писму Глас западне Србије и Чачански лист.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси