Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Конкурс, па новац медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

24. 08. 2016.

Аутор: М.Бошњак Извор: Вечерње новости

Конкурс, па новац медијима

После конкурсне процедуре и по предлогу стручне комисије, Општинско веће је на осам медијских пројеката из области локалног јавног информисања до краја родине расподелило укупно 3,2 милиона динара.

- Конкурсом је предвиђено да се пројекту који је подржан за суфинансирање из буџета општине може одобрити најмање 50.000, а максимално милион динара. Стигло је 17 благовремених пријава, од којих је једна била потпуно неисправна, а Комисија је од преосталих 16 пројеката Општинском већу предложила да финансијски подржи њих осам, с обзиром на то да друга половина, у већој или мањој мери, не испуњава критеријуме - објашњава Ђорђе Вукашиновић из општинске Службе за праћење јавних набавки.

Од милановачких медија, недељник "Таковске новине", једино штампано гласило у овом атару, добио је 700.000, интернет портал "ГМинфо" 850.000, а Гоги радио 100.000 динара. Подржано је и пет медија из Чачка који се баве подручјем Горњег Милановца: ТВ Телемарк (850.000), Агенција "АВ-Н+продакшн" (200.000), РДП "Студио М" и "Озон медија" (по 100.000), док је порталу "Глас Западне Србије" одобрено 300.000 динара.

Осам пројеката из других, па и далеких градова је одбијено - по један из Ниша, Београда, Аранђеловца и Крагујевца, те четири из Чачка.

Стручну комисију за раслоделу поменутих средстава именовао је председник општине Дејан Ковачевић према, како је образложеио, предлозима новинарских удружења. Комисију су чинили Миодраг Попов, у име Удружења новинара Србије, Дејан Миладиновић, власник графичког центра "Албос" и директор крушевачке ТВ Плус, у име удружења "Локал прес” и АНЕМ, те Предраг Лошић, милановачки новинар.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси