Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Апатинска власт игнорише дуг према ТВ Апатин
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

21. 10. 2016.

Аутор: Ј. Р. Извор: УНС

Апатинска власт игнорише дуг према ТВ Апатин

Упркос решењу Комисије за контролу државне помоћи да ТВ Апатин није добила више новца него што има право по Уредби о контроли државне помоћи, Општина Апатин још није овој медијској кући измирила дуг. Апатинскa власт је пре неколико дана на рачун телевизије уплатила 28 хиљада динара – тачну суму која је ТВ Апатин остала до горње границе de minimis државне помоћи, а оглушила се о дуг од око 7 милиона динара. Ову информацију потврдио је за УНС председник Општине Апатин Радивој Секулић. - Уплатили смо износ који је остао до достизања de minimisa, као што је наведено у решењу – рекао је он.

На нашу констатацију да је је то износ за који телевизија може да конкурише на било ком нивоу власти до краја године, а не дуг Општине, Секулић је казао да ће „поступити у складу са решењем и да ће нам у понедељак послати саопштење“.

На питање да ли то значи да ће измирити целокупан дуг запосленима у ТВ Апатин који су већ пет месеци без плата, нисмо добили одговор.

У телевизији је ситуација и даље тешка, а радници једва успевају да одрже програм без средстава и уз притиске.

- Невероватно је да власт игнорише дуг од 7 милиона динара, иако је у решењу јасно наведен. Уколико ускоро не добијемо новац, медијска кућа ће се угасити. Наш недељник „Нови глас комуне“ данас није изашао, први пут од оснивања – речено је УНС-у у ТВ Апатин.

Коментари (2)

Остави коментар
пет

21.10.

2016.

Apatinac [нерегистровани] у 20:46

Re: privatni medij

TV Apatin je oduvek bila privatni medij. Pored tv programa izdaje i nedeljne novine Novi glas komune. Organizator je festivala INTERFER. Sredstva su dobili na konkursu za sufinansiranje medija koji je javno sproveden, a nova SNS vlast im je jednostrano ukinula ta sredstva i onemoguíla im da rade i primaju plate i tu je problem. Jednostavno zele da ih ugase-uniste i da pare daju svom povereniku SNS Apatin koji ima svoj medij 025 info.

Одговори
пет

21.10.

2016.

NOVINAR [нерегистровани] у 18:39

PRIVATNI ILI DRŽAVNI

''На питање да ли то значи да ће измирити целокупан дуг запосленима у ТВ Апатин који су већ пет месеци без плата, нисмо добили одговор.''
Da li je TV Apatin javno preduzeće ili privatni medij?
Kako oni nisu privatizovani kao svi ostali mediji već im opština isplaćuje plate?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси