Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Мање од петине општина и градова издвојило средства за медијске пројекте на мањинским језицима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

29. 11. 2016.

Аутор: А. Р. Извор: www.komsijskenovosti.rs

Мање од петине општина и градова издвојило средства за медијске пројекте на мањинским језицима

Од 150 градова и општина у Србији који су одговорили на питања сајта Комшијске новости, њих 31 је предвидело средства за информисање на језицима националних мањина у својим медијским конкурсима за 2016. годину.

 

Средства су медијима додељена у 20 општина и градова, док се у 11 локалних самоуправа, иако је конкурсом било предвиђено, нико није пријавио са пројектима на језицима мањина.

На питања Комшијских новости до сада није одговорило пет општина - Врбас, Бачки Петровац, Опово, Ириг, Шид, као ни 13 од 17 београдских општина.

Највише новца за пројекте на мањинским језицима доделила је Општина Димитровград – 11,2 милиона динара. Сав новац у овој општини подељен је медијима који извештавају на бугарском језику.

Општина Ковачица је доделила 7.575.000 динара за два пројекта РТВ „ОК“ који обухватају емитовање на словачком, мађарском и румунском језику.

Суботица је подржала осам пројеката на језицима мањина са 6.350.000 динара, док је Нови Сад са 6 милиона динара подржао осам од 13 пријављених пројеката.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси