Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Новац суботичким медијима противзаконито и без конкурсa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

20. 12. 2016.

Извор: Бета

Новац суботичким медијима противзаконито и без конкурсa

Скупштина града Суботице, градоначелник, Дирекција за изградњу и Зоолошки врт Палић платили су појединим суботичким медијима више од 1,4 милиона динара у 2015. супротно законима и без конкурса, показује извештај Државне ревизорске институције (ДРИ).

Без спроведеног јавног конкурса Скупштина града исплатила је 330.000 динара по основу пројеката у области јавног информисања а Зоолошки врт Палић 264.000 динара за услуге информисања јавности, пренео је портал Маглочистач (www.maglocistac.rs).

Наводи се и да је ЈП Дирекција за изградњу града Суботице исплатила 466.000 динара за услуге јавног информисања о раду тог јавног предузећа.Скупштина града платила је 330.000 динара за услуге фотографисања и објављивања на сајту www.subotica.info, а уговор је закључен у паушалном износу, без навођења броја текстова и фотографија које се наручују и без појединачних цена, као и мимо спроведеног конкурса.

Иста кршења наведених закона забележена су и у случају градоначелника који је платио 351.000 динара ТВ и видео продукцији "Диновизија" за услуге видео снимања и израде филмског записа о раду локалне самоуправе.

Дирекција за изградњу града за јавно информисање о раду тог јавног предузећа платила је 466.000, а на списку прималаца су: РТВ СУ ЦИТY, СУЦОМ Медиа, СЗР "Диновизија", Суботичке новине, Фондација Панонија, СР "Ноах Агенцy", Агенција К23 Суботица.

Уговори су закључени у месечном паушалном износу, без навођења количина услуга које се наручују и без појединачних цена, што је супротно Закону о јавним набавкама и Закону о буџетском систему.

Плаћање је извршено без спроведеног конкурса, што је супротно Закону о јавном информисању и медијима и Закону о буџетском систему.

Исти пропусти забележени су и у случају ЗОО врта Палић, који је уплатио 264.000 Суботичким новинама.

Портал "Маглочистач" наводи да су Дирекција за изградњу града Суботице и Установа Зоолошки врт Палић у току ревизије раскинули ове уговоре за медијске услуге.ДРИ није пронашао неправилности у оквиру редовног конкурса за суфинансирање медијских пројеката на територији града, којим је укупно расподељено око 26 милиона динара за 20 одобрених пројеката.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси