Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Жагубица расписала конкурс, поново 6.000.000 динара за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

01. 02. 2017.

Аутор: У. Урошевић Извор: boom93.com

Жагубица расписала конкурс, поново 6.000.000 динара за медије

Општина Жагубица расписала је јавни конкурс за суфинансирање медијских пројеката ради остваривања јавног интереса у области информисања. Висина буџетских средстава за суфинансирање износи 6.000.000 динара.

Исти износ општина је одредила и прошле године. Јавни позив је објављен је 25.јануара, а пријаве се подносе у року од 15 дана.

Општина Жагубица прошле године је донела незаконито решење о додели средстава. На то су јавност упозорила медијска удружења која су захтевала понављање конкурса.

Општина је 2016.године одредила да чак 4.286.000 динара од укупно 6.000.000 који се расподељују, припадну медију Радио Хомоље, чији је издавач Радио Хомоље д.о.о. у стопроцентном власништву Културно просветног центра „Јован Шербановић“ из Жагубице, који је је у државном власништву.

Такође, спотно решење донето је на основу предлога стручне комисије која није била састављена у складу са одредбама Закона о јавном информисању.

Општина је игнорисала предлог Коалиције и за чланове поставила две особе које је представила као чланове УНС-а из Неготина, иако их УНС није предложио.

Поред тога, за трећег члана комисије је именован начелник одељења за привреду и економски развој Општине Жагубица, иако закон изричито прописује да чланови комисије не могу да обављају јавну функцију.

Жагубица је и 2015. године највише новца доделила Радио Хомољу и потпуно игнорисала упозорења Коалиције новинарских и медијских удружења.

Занимљиво је да су прошле године новац на конкурсу добили пројекти издавачи медија који се нису налазили у регистру медија, што је био један од услова за конкурисање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси