Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Конкурс општине Прокупље за суфинансирање медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

12. 05. 2017.

Конкурс општине Прокупље за суфинансирање медијских пројеката

На основу члана 17. и члана 19. став 1. Закона о јавном информисању и медијима („Службени гласник Републике Србије“, бр. 83/14, 58/15, 12/16 – аутентично тумачење), члана 4. став 1. и члана 9. Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Службени гласник Републике Србије“, бр. 16/16 и 8/17) и Одлуке о буџету општине Прокупље за 2017. годину („Сл. лист Општине Прокупље“ бр. 29/2016) и на основу Решења о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Прокупље за 2017. годину бр.400 – 221/2017. председник Општине Прокупље расписује 11. 05.2017. годину

ЈАВНИ ПОЗИВ 

ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ИЗ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПРОКУПЉЕ РАДИ ОСТВАРИВАЊА ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ПРОКУПЉЕ ЗА 2017. ГОДИНУ

Предмет конкурса је избор пројеката из области јавног информисања на територији општине Прокупље који ће бити суфинансирани средствима из буџета Општине Прокупље за 2017. годину у укупном износу од  3.300.000,00 динара.

           Конкурс за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања се расписује за пројекте производње медијских садржаја. Максимални износ који се може доделити по једном пројекту је 80 одсто вредности пројекта а највише до износа који је утврђен конкурсом, односно  3.300.000,00 динара, док је најмањи износ који се може доделити по пројекту 50.000 динара.

            Конкурс се расписује ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања, који је дефинисан чланом 15. Закона о јавном информисању и медијима („Службени гласник РС, број 83/14, 58/15 12/16 – аутентично тумачење).

Конкурс се расписује за спровођење пројеката чија реализација не може бити дужа од календарске године.

Конкурс је објављен на званичној ВЕБ презентацији општине Прокупље на интернет адреси www.prokuplje.org.rs и дневним новинама „Вечерње новости“.

На Конкурсу може учествовати:

- издавач медија чији  је медиј уписан у Регистар медија, који се води у Агенцији за привредне регистре;

- правно лице, односно предузетник који се бави производњом медијских садржаја и који приложи доказ да ће суфинансиран медијски садржај бити реализован путем медија.

- На конкурсу се може учествовати само једним пројектом.

- Издавач више медија може конкурисати једним пројектом за сваки медиј.

- Право учешћа на конкурсу немају издавачи медија који се финансирају из јавних прихода.

- Пројекат, у смислу Закона, подразумева заокружену програмску целину или део целине (жанровски и временски) којом се доприноси остваривању јавног интереса у области јавног информисања.

- Основни критеријуми за оцењивање пројеката прописани су чланом 18. Правилника о суфинансирању пројеката за  остваривање јавног интереса  у области јавног информисања („Сл. гласник РС“, бр. 16/16 и 8/17).

Пројекти пријављени на конкурс биће оцењени према мери у којој је предложена пројектна активност подобна да оствари јавни интерес у области јавног информисања и мери у којој учесник на конкурсу пружи веће гаранције привржености професионалним и етичким медијским стандардима.

Учесник конкурса је обавезан да достави попуњену пријаву за учешће на конкурсу на обрасцима који је се могу наћи на званичној ВЕБ презентацији Општине Прокупље на интернет адреси www.prokuplje.org.rs или сваког радног дана од 8 до 15 сати у Служби за односе са јавношћу Општине Прокупље (канцеларија број 4 у згради Општине Прокупље).

- Образац 1- Пријава за пројектно суфинансирање из области јавног информисања

- Образац 1-  Буџет пројекта 

Обрасци се подносе у четири примерка, а остала обавезна документација у једном примерку:

- фотокопију решења о регистрацији правног лица или предузетника у Агенцији за привредне регистре;

- доказ о регистрацији у Регистру медија који се води Агенцији за привредне регистре;

- фотокопија решења Регулаторног тела о издавању дозволе за емитовање програма;

- доказ да ће суфинансирани медијски садржај бити реализован путем медија;

Уколико је пријава непотпуна или непрецизна Комисија ће од подносиоца пројекта тражити да у датом року  допуни пријаву или отклони недостатке. Уколико учесник конкурса то не учини у датом року пријаве се неће разматрати.

Пријаве слати на адресу: Општина Прокупље, „Таткова“ број 2, Прокупље 18 400, са назнаком ,,Пријава по јавном конкурс за суфинансирање пројекта за остваривање јавног интереса у области јавног информисања“ (не отварати до краја конкурса).  

Пријаве слати искључиво на прописаним обрасцима који су објављени на званичној ВЕБ презентацији општине Прокупље на интернет адреси www.prokuplje.org.rs . Конкурсни материјал се не враћа.  

Јавни конкурс је отворен 8 дана од дана објављивања у дневном листу „Вечерње новости“.

Пријаве слати искључиво на прописаним обрасцима. Заинтересована јавна гласила су дужна да предлоге пројеката доставе у наведеном року.

Оцену пројеката поднетих на Конкурс врши стручна комисија од три или пет чланова, у зависности од броја приспелих пријава ( у даљем тексту: комисија).

Чланове стручне комисије именује председник Општине Прокупље из реда независних стручњака за медије и медијских радника који нису у сукобу интереса и не обављају јавну функцију.

Већина чланова комисије именује се на предлог новинарских и медијских удружења уколико такав предлог постоји и уколико предложена лица испуњавају законом предвиђене услове.

Општина Прокупље овим јавним позивом обавештава новинарска и медијска удружења,  као и медијске стручњаке заинтересоване за рад у стручној комисији да доставе предлог за чланове стручне комисије.

Предлоге доставити у писаној форми путем поште на адресу Таткова број 2 , Прокупље 18 400 или лично преко писарнице Oпштине Прокупље, са назнаком ,,Јавни позив за пријаву чланoва стручне Комисије ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2017. години”- (не отварати до краја конкурса).

Рок за достављање предлога за чланове стручне комисије, исти је као и рок за подношење пријава на конкурс, односно осам дана од дана објављивања конкурса у дневном листу „Вечерње новости“. 

Одлуку о расподели средстава доноси председник Општине Прокупље на основу образложеног предлога Комисије. Одлука о расподели средстава доноси се најкасније у року од 90 дана од дана закључења Конкурса. Одлука се доноси у облику решења са образложењем. Одлука о избору медијских пројеката  и расподели средстава објављује се на сајту Општине Прокупље у електронској форми и скенирано решење доставља се сваком учеснику конкурса.

Решење представља основ за закључење уговора са учесником конкурса који је добио средства за суфинансирање пројектних активности. Уговором ће се ближе уредити права и обавезе уговорних страна.

Решење  је коначно и против њега се може покренути управни спор.

Број :   400-221/2017. годину

11. 05.2017. године

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПРОКУПЉЕ

АЛЕКСАНДАР СИМОНОВИЋ маст.екон.  

 

                                  


 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси