Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Од Покрајине локалним медијима пет пута више пара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

24. 07. 2017.

Аутор: А. Мали Извор: Дневник

Од Покрајине локалним медијима пет пута више пара

У Старој Пазови је у суботу, свечаном академијом под слоганом „50 година над равницом" обележено пола века постојања и рада општинског радија, од оснивања Радио Војке 1967. године, прве локалне радио станице у Срему, друге у Војводини и Србији, данас РТВ Стара Пазова.

Бројним гостима и окупљенима је приказан документарни филм о настанку и развоју локалних медија на овом подручју. 

Честитајући јубилеј, помоћник покрајинског секретара за јавно информисање Борђе Вукмировић, истакао је да управо документарац „50 година над равницом” објашњава зашто је овај локлани медиј и њему слични претрајао свих ових година. 

- Видели сте какви су дивни људи, какви професионалци и посвећеници стварали и развијали овај радио. У њима је објашњење успеха протеклих 50 година, а како је тешко опстати данас у свету медија најбоље сведочи податак да у Војводини у овом тренутку ради 230 медија, штампаних и електронскихм највише локланих радио станица и интернет портала, а тек 10 посто њих (РТВ као јавни сервис и мањинске медији) имају сигурне изворе финансирања, док су сви остали окренути тржишту и морају сами да обезбеде своју егзистенцију - рекао је Вукмировић, нагласивши да су управо зато Влада Војводине и Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање пет пута повећали износ намењен за подршку медијима по конкурсу, у односу на прошлу годину. 

- Захваљујући томе успели смо подржимо више од 150 медија, међу којима је и вечерашњи слављеник, а расписали смо и додатни конкурс којим ће се финансирати пројекти на језицима националних мањина, па ће ту бити могућности да помогнемо и програм на словачком језику РТВ Стара Пазова рекао је Борђе Вукмировић. 

Председник пазовачке општине Ђорђе Радиновић је, честитајући слављеницима, нагласио велику слушаност и значај општинског медија и свој став у време приватизације „РТВ Стара Пазова ће бити приватизована, али и наша“.

Са пуно емоција госте и колеге, бивше и садашње, на свечаности је поздравио директор РТВ Стара Пзаова Милош Лазић захваливши свима на подршци током пола века раста и развоја ове куће, а кључна порука са свечаности је „нека ових пола века буду само првих пола века“ локалног медија старопазовачке општине. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси