Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Паре грађана Пријепоља медијима из Новог Пазара и Прибоја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

09. 08. 2017.

Аутор: Владимир Малешић Извор: foruminfo.rs

Паре грађана Пријепоља медијима из Новог Пазара и Прибоја

Од пет милиона динара, опредељених за суфинансирање медијских пројеката на територији општине Пријепоље, медијима из Пријепоља додељено је 750.000 односно, само 15 одсто. Телевизије из Новог Пазара и Прибоја добиле су по скоро два милиона, док је Телевизији Форум из Пријепоља опредељено тек 100 хиљада динара.

Општина Пријепоље је 26. јула објавила резултате Конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Пријепоље у 2017. години.

Телевизија Санџак из Новог Пазара и Телевизија Прибој су добили по 1.925.000 динара, Полимље из Пријепоља 350.000, PP Media из Пријепоља и Глас Западне Србије из Чачка по 300.000 динара и Телевизија 5 плус из Ужица и Телевизија Форум из Пријепоља по 100.000 динара. Од укупних средстава медијима чије је седиште у Пријепољу додељено је 750.000 динара, што је тек 15 одсто.

Средства су опредељена за укупно 7 медија, од 17, колико се пријавило на конкурс. Којих 10 медија није „прошло“ на конкурсу не знамо, јер то није нигде ни објављено.

У Општинској управи смо, одмах по објављивању Решења о расподели средстава, затражили да нам се достави Записник са седнице Стручне комисије за оцену пројеката, као и бодовна листу за све пристигле пројекте.

То није учињено, већ нам је стигао одговор како ће о нашем захтеву бити обавештен председник Општине и Стручна комисија, и о томе ћемо бити извештени. Тако нам је тренутно непознато којим се критеријумима руководила комисија у свом раду, и који су аршини коришћени при оваквој расподели средстава.

Стручну комисију су чинили Антонела Живковић из Прибоја, Зоран Марјановић из Горњег Милановца и Џенис Шаћировић из Новог Пазара. Такође, до данас нисмо добили ни њихове референце, нити информацију која су их медијска удружења предложила, те којим се критеријумима руководио председник Општине при одабиру чланова Комисије.

У Решењу о образовању Стручне комисије, од 14. јула, наводи се једино да су сви медијски радници. Своје предлоге за чланове комисије благовремено су доставили и чланови Медијске коалиције, али у њој није било места за представнике УНС-а, НУНС-а и Локал Прес-а.

Задатак Комисије био је да изврши стручну оцену приспелих пројеката и сачини образложени предлог за расподелу средстава из буџета општине Пријепоље за 2017. годину, за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања.

Да ли ће оваквом поделом средстава бити испуњен јавни интерес грађана и грађанки Пријепоља, чије паре се и деле, и да ли ће их боље информисати телевизије из Новог Пазара и Прибоја, а сви остали боље од Телевизије Форум, која је добила најмање средстава, нека они сами просуде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси