Насловна  |  Деск  |  Акција 2% за медије  |  Конкурс општине Ћићевац за суфинансирање медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Акција 2% за медије

11. 08. 2017.

Конкурс општине Ћићевац за суфинансирање медијских пројеката

На основу Закона о јавном информисању и медијима („Сл. гласник РС“, бр. 83/14, 58/15 и 12/16-аутентично тумачење), Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Сл. гласник РС“, бр. 16/16), Одлуке о буџету општине Ћићевац за 2017. годину (“Сл.лист општине Ћићевац “ бр. 25/16 ,2/17, 9/17 и 12/17 ), Решења о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката којима се остварује јавни интерес у области јавног информисања на територији општине Ћићевац у 2017. години, број 401-121 /17-02 од 01.08.2017. године, Председник општине Ћићевац расписује:

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ

ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИМА СЕ ОСТВАРУЈЕ ЈАВНИ ИНТЕРЕС У ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЋИЋЕВАЦ у 2017. години.

          Предмет Јавног позива представља расподела средстава опредељених Одлуком о буџету општине Ћићевац за 2017. годину, у укупном износу од 500.000,00 динара  за суфинансирање пројеката којима се остварује јавни интерес у области  јавног информисања на територији општине Ћићевац у 2017. години ( за  период до 31.12.2017. године).

Учесник Конкурса може поднети захтев за суфинансирање пројекта у износу до највише 80% вредности предложеног пројекта, односно највише до износа утврђеног конкурсом.

Најмањи износ средстава који се одобрава по пројекту износи 25.000,00 динара, максимални износ средстава који се може одобрити по пројекту износи 400.000,00 динара. 

II          Средства која се расподељују путем конкурса, додељују се за суфинансирање пројеката којима се производе следећи медијски садржаји:

 • подршка остваривању права грађана на јавно информисање,
 • подстицај медијског стваралаштва у области културе, науке и образовања- ,информисање о манифестацијама, културним и другим програмима,

III         Право учешћа на Конкурсу имају :

-       издавач медија који је уписан у Регистар медија, који се води у Агенцији за привредне регистре;

-       правно лице, односно предузетник који се бави производњом медијских садржаја и који приложи доказ да ће суфинансиран медијски садржај бити реализован путем медија.

Право учешћа на конкурсу немају издавачи који се финансирају из јавних прихода као и издавачи медија који није уписан у Регистар медија.

Право учешћа на конкурсу имају издавачи медија, односно правна лица, односно предузетници који се баве производњом медијских садржаја који приложе доказ о постојању техничко кадровског капацитета за реализацију овог пројекта на територији општине Ћићевац.

IV Услови за учешће на конкурсу:

-       На конкурсу се може конкурисати само с једним пројектом. Ако је учесник конкурса издавач више медија, може се на конкурсу учествовати са једним пројектом за сваки медиј.

-       Пројекат у овом смислу овог конкурса подразумева заокружену програмску целину или део целине (жанровска и временска) којом се доприноси остваривању јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Ћићевац.

Учесник конкурса може поднети захтев за суфинансирање пројеката у износу од највише 80% вредности предложеног пројекта, односно највише до износа утврђеног конкурсом.

Учесник конкурса може предложити суфинансирање пројекта у износу који не прелази 80% вредности пројекта, а највише до износа који је утврђен конкурсом.

V Критеријуми на основу којих ће се оцењивати пројекти пријављени на конкурсу су:

1) мера у којој је предложена пројектна активност подобна да оствари јавни интерес у области јавног информисања;

2) мера пружања веће гаранције привржености професионалним и етичким медијским стандардима.

На основу критеријума из става 1. тачка 1) овог члана, посебно се оцењује:

(1) у којој мери су предложена пројектна активност и изложени циљеви њене реализације релевантни за остваривање намене конкурса;

(2) у којој мери је вероватно да ће предложене пројектне активности довести до остваривања постављеног циља (могу се утврдити на основу начина на који је објашњена веза између активности и циљева, прецизности индикатора успеха, квалитета предложеног метода евалуације, претходног искуства кључних чланова пројектног тима и других чинилаца које може да одреди орган који расписује конкурс);

(3) у којој мери однос између предложених трошкова и очекиваних резултата указује да би коришћењем буџетских средстава на најрационалнији начин био остварен јавни интерес.

На основу критеријума из става 1. тачка 2) овог члана посебно се оцењује:

(1) да ли су учеснику конкурса изречене мере од стране државних органа, регулаторних тела или тела саморегулације у последњих годину дана, због кршења професионалних и етичких стандарда;

(2) доказ о томе да су након изрицања казни или мера предузете активности које гарантују да се сличан случај неће поновити;

V          Подносиоци предлога пројекта дужни су да уз пријаву на конкурс за суфинансирање пројеката  из области јавног информисања приложе следећу документацију:

 

 • Образац 1 (опис пројекта);
 • Образац 1/1 (спецификација трошкова пројекта).
 • Извод из Агенције за привредне регистре
 • Изјаву да не користе  средства општине Ћићевац или других нивоа власти
 • Потврду Народне банке Србије да нису били у блокади
 • Уговор закључен са кабловским дистрибутером.
 • решење о регистрациjи правног лица или предузетника у  Агенциjи за привредне регистре;
 • решење о регистрацији јавног гласила у Агенцији за привредне регистре;
 • дозвола за емитовање радио и/или ТВ програма издата од Републичке радиодифузне агенције;
 • биланс стања и биланс успеха из претходне године;
 • кратке биографиjе кључних учесника проjекта (наjвише 3 учесника);
 • оверена изjава jавног гласила или jавних гласила у коjима ће програмски садржаjи бити емитовани (обавезно само за правна лица и предузетнике регистроване за продукциjу телевизиjског и радиjског програма);

 

 

VI         Предлог пројекта доставља се на прописаним обрасцима и у супротном се неће узети у разматрање.

Прописани обрасци су доступни на веб сајту: www.cicevac.rs

Образац 1 и Образац 1/1 се достављају у 4 примерака, а остали докази у 1 примерку. 

VII        Пријава на Конкурс са пратећом документацијом се подноси у затвореној коверти предајом ЈП Пошта србије на адресу: Општина Ћићевац, Општинска управа општине Ћићевац, Одсек за привреду, ЛЕР и ЛПА, Карађорђева 106, 37210 Ћићевац, са  ознаком: пуног  имена  и адресе пошиљаоца и назнаку :за Јавни позив за учешће на Конкурсу за суфинансирање пројеката у области јавног информисања, или предајом  лично у пријемној канцеларији општине Ћићевац -  на писарници Општинске управе општине Ћићевац .

Рок за подношење пријава и пројеката је  од  01. августа  до 16. августа 2017. године.

Неблаговремене и непотпуне пријаве се неће разматрати.

Конкурсни материјал се не враћа.

Корисник средстава је дужан да извештај о реализацији утрошених средстава достави до 15.01.2018.године. 

VIII       Поступак за избор медија спроводи стручна комисија од 3 члана  од којих се 2 члана именују на предлог новинарских и медијских удружења уколико је предлога било.

Стручну комисију за спровођење конкурса именује председник општине .

Општина Ћићевац обавештава новинарска и медијска удружења, као и медијске стручњаке заинтересоване за рад у комисији да доставе предлог за чланове комисија, за сваки конкурс посебно.

Рок за достављање предлога за чланове комисије, исти је као и рок за подношење пријава на конкурс.

Право на предлагање чланова имају новинарска и медијска удружења која су регистрована најмање три године пре датума расписивања конкурса.

IХ         Решење о додели средстава, која су предмет овог позива, доноси председник општине Ћићевац на предлог стручне  Комисије у року од осам дана од дана истека рока утврђеног овим позивом. Решење о додели средстава је коначно и против њега се може покренути управни спор.

На основу коначног решења о додели средстава, закључује се уговор који је основ за праћење реализације пројекта.

 

Председник општине Ћићевац

                                                                                                        Златан Кркић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси