Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Влада примила апел Коалиције, нема одговора Министарства финансија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

27. 09. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Влада примила апел Коалиције, нема одговора Министарства финансија

Влада Србије примила је апел Коалације новинарских и медијских удружења за укидање дуплог опорезивања медијских пројеката и проследила га на поступање Министарству финансија, наводи се у допису који је стигао Удружењу новинара Србије (УНС) из кабинета премијерке Ане Брнабић.

Премијеркин кабинет навео је да ћемо добити обавештење „ресорног министарства о даљем поступању по овом предмету“.

Коалиција новинарских и медијских удружења (УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ и Локал прес) позвала је 10. августа министра финансија Душана Вујовића и Владу Србије да у планираним изменама Закона о ПДВ-у јасно буде наведено да пројектно суфинансирање медијских садржаја од јавног значаја не подлеже плаћању ПДВ-а.

Коалиција је истакла да сматра да је плаћање ПДВ-а на новац одобрен кроз јавне конкурсе за суфинансирање медијских садржаја дубоко погрешна мера, јер се не ради о комерцијалној услузи нити промету робе и услуга, већ о обавези државе да обезбеди јавни интерес кроз производњу медијских садржаја.

У апелу Коалиција је позвала министра Вујовића и Министарство финансија да се хитно упознају са суштином пројектног суфинансирања медијских садржаја како их је прописао Закон о јавном информисању и медијима.

Апел је послат и Министарству финансија од ког нисмо добили одговор.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси