Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  У Чачку за медије девет милиона динара више него претходне године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

16. 01. 2018.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

У Чачку за медије девет милиона динара више него претходне године

Град Чачак ће за суфинансирање медијских пројеката издвојити 12 милиона динара, што је за 5 милиона више у односу на претходну годину, речено је Удружењу новинара Србије (УНС) у Чачку. Овогодишњи Конкурс за суфинансирање медијских пројекта, како су рекли УНС-у у Чачку, биће објављен пре јуна, када је расписан прошле године.

Чачак је у 2016. години за суфинансирање медијских пројеката определио око 7 милиона, а у 2015. години 5 милиона динара.

За „услуге преноса седнице Скупштине града“, Чачак је овогодишњим буџетом предвидео 9 милиона  динара.

Како су УНС-у рекли у овом Граду, новац за пренос седница Скупштине Града биће распоређен медијима преко јавних набавки, као и претходних година. У 2017. години, за исте услуге, било је опредељно 5 милиона динара. 

Скупштина града Чачка је у Одлуци о Буџету за 2018. годину, у одељку за „Остваривање и унапређивање јавног интереса у области јавног информисања“ , определила укупно 21 милион динара. Буџетом за 2017. годину било је намењено 12 милиона динара.

Планирани приходи за 2018. годину Града Чачка су око 4 милијарди динара, односно већи су за 19 одсто у односу на претходну годину.

Текст је настао у оквиру пројекта који је подржало Министарство културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси