Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Одборник у Скупштини општине Лучани: Новац за медије преусмерен на пољопривреду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

17. 01. 2018.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Одборник у Скупштини општине Лучани: Новац за медије преусмерен на пољопривреду

Општина Лучани је буџетом за 2018. годину за медије одвојила 500 хиљада динара, односно девет пута мање у односу на претходну годину, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС). На јучерашњој седници, одборници ове Општине усвојили су буџет за 2018. по којем је за информисање опредељно 500 хиљада динара, иако је нацртом буџета за остваривање јавног интереса у области јавног информисања било предвиђено 4,5 милиона динара, речено је УНС –у у Општини Лучани.

Одборник у Општини Лучани Мирослав Милутиновић рекао је УНС-у да је смањен износ за медије јер је општини потребније да се тај новац уложи у пољопривреду.

“Нас тридесет одборника је потписало захтев да се смањи износ на 500 хиљада јер смо ми мала општина. Тај новац смо усмерили на пољопривреду. Замислите да 11 милиона буде за пољопривреду, а преко четири милиона за информисање. Ми имамо шест до седам седница Скупштина годишње. Није нам потребно да нам медији предносе по петнаест пута једне те исте Скупштине. Волим и ја да се информишем, али људи ми се жале ‘шта ће мени да се информишем када немам закрпљене путеве’, каже Милутиновић.

Према Нацрту Буџета, укупни приходи у овој општини су планирани у износу око 740 милиона динара. У Одељењу за финансије и буџет у Лучанима кажу да су планирани приходи већи у односу на Нацрт Буџета за 2018. годину, као и у односу на претходне године.

Колега из Лучана који је желео да остане анониман рекао је УНС-у да је годинама уназад буџетом за медије у Лучанима издвајано више од 4 милиона, као и да су “Радио Д”, телевизија „Телемарк“ и „Галаксија“ из Чачка по уговору били финансирани за „извештавање о раду општине“.

Општина Лучани није до сада расписивала Конкурс за суфинансирање медијских пројекта.

Текст је настао у оквиру пројекта који је подржало Министарство културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси