Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  На медијском конкурсу у Врању највише новца телевизијама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

28. 02. 2018.

Извор: Јужне вести

На медијском конкурсу у Врању највише новца телевизијама

И поред сумње појединих локалних медија и НУНС-а да се ради о политички диригованој расподели новца у којој су телевизије повлашћене, Град Врање ће ипак расписати 2 јавна позива према којима ће, од укупно 17 милиона, чак 13,5 милиона припасти ТВ станицама, а свим осталим медијима 3,5 милиона динара.

Телевизије ће и у конкурсу за "остале медије" моћи да конкуришу са пројектима за своје портале.И поред сумње да се ради о политички диригованој расподели новца у којој су телевизије повлашћене, Град Врање ће ипак расписати 2 јавна позива према којима ће, од укупно 17 милиона, чак 13,5 милиона припасти ТВ станицама, а свим осталим медијима 3,5 милиона динара.

Врањски већници усвојили су овакву одлуку, иако су поједини локални медији, као и секретар НУНС-а Светозар Раковић изразили сумњу да ће највећи део, ако не и сав новац, бити подељен локалним телевизијама блиским властима јер и у другом јавном позиву намењеном "осталим медијима" телевизије ће са пројектима за своје портале такође моћи да учествују. Конкурс за медијске пројекте биће објављен до краја недеље на званичном сајту Града Врања и у дневном листу Српски телеграф- рекла је Зорица Јовић, портпарол Градског већа.

Према њеним речима, минимални износ средстава који могу да добију телевизије је 100.000 динара, а максимални 7,5 милиона. Што се тиче нетелевизијских пројеката, највише се може добити 1,5 милион динара, а доња граница је 100.000 динара - рекла је Јовићева.

Подсетимо, портпаролка Градског већа је раније овакву одлуку "оправдала" тиме да "телевизије имају знатно веће трошкове од био којих других медија", док је секретар НУНС-а рекао да одлука формално није спорна, али да сумња да је реч о политичкој игри у којој се крије намера да сви остали медији, због своје непоткупљиве уређивачке политике финансијски буду заобиђени. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси