Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Одборници: Финансирамо најгоре на медијској сцени
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

07. 06. 2018.

Извор: SOinfo.org

Одборници: Финансирамо најгоре на медијској сцени

Саопштење троје одборника сомборске скупштине: Имајући у виду да су и претходних година сомборски напредњаци опредељивали средства за медијске пројекте који су уско повезани са поменутом странком, постаје очигледно да ми, грађани Сомбора, већ годинама финансирамо оно најгоре што медијска сцена у Србији може да понуди.

Град Сомбор на недавно завршеном конкурсу за суфинансирање медија донео је одлуку да новцем грађана Сомбора финансира такве медије као што су Информер, Српски телеграф, Студио Б, ББ радио… Вођени искључиво страначким интересима, јер је опште познато да споменути медији већ дуги низ година успешно сарађују са Српском напредном странком, Град Сомбор је доделио овим таблоидним медијима преко два милиона динара!

Имајући у виду да су и претходних година сомборски напредњаци опредељивали средства за медијске пројекте који су уско повезани са поменутом странком, као рецимо 2015. године када су повереник СНС-а за Апатин, Илија Бурсаћ, и његова фирма Унија плус добили 500.000 динара, иако је споменути медиј тада био у блокади, постаје очигледно да ми, грађани Сомбора, већ годинама финансирамо оно најгоре што медијска сцена у Србији може да понуди.

За наведене чињенице одговорни су искључиво градоначелница Душанка Голубовић, као и већник Немања Сарач, који је од недавно члан СНС-а, те захтевамо да грађанима Сомбора кажу који је то њихов интерес задовољен да финансирају споменуте медије, док на другој страни покушавају да деградирају најутицајнији локални портал, СОинфо, коме су определили срамних 20.000 динара и тиме показали да им не одговарају медији који објективно извештавају и који нису под директном контролом странке на власти.

„Скандалозно”, „Нећете веровати шта се догодило потом”, „Панонска пизда”, „Има муда”, „Мина се је*ала са тројицом за 4.000 динара”, само су неки од наслова који красе дневне новине Информер и питамо се да ли бисте волели да видите и текст о Сомбору одмах поред таквих наслова, да ли је то тај напредни Сомбор који смо дочекали?!

Или је можда наслов из Информера „Јокићу, бруко! Издао си Србију, срамото!” начин како су Информер и слични медији планирали да промовишу Сомбор и његове грађане?

Питање овог медијског конкурса покренућемо и на наредном заседању сомборске скупштине јер сматрамо да се на овај начин штети угледу Града Сомбора, те се троши новац грађана Сомбора на нешто од чега неће имати апсолутно нико користи сем неколико људи на првом спрату Жупаније! – наводи се у саопштењу одборника у Скупштини града Сомбора Драгана Никодијевића, Драгане Ђапић и Срђана Маријановића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси