Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  НВО траже посматрача рада комисије за суфинансирање медија у Новом Пазару
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

14. 12. 2018.

Извор: Бета

НВО траже посматрача рада комисије за суфинансирање медија у Новом Пазару

Санџачки одбор за заштиту људских права и слобода, Академска иницијатива "Форум 10" и Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) тражили су данас Градске управе Новог Пазара да њиховом представнику омогући праћање рада комисије која ће одлучивати о суфинансирању медијских пројеката.

Они су у саопштењу достављеном медијима навели да за посматрача предлажу програмског координатора Академске иницијативе "Форум 10", Фахрудина Кладничанина.

"У намери да подигнемо транспарентност рада локалне самоуправе и процеса рада стручних комисија које одлучују, захтевамо праћање рада ове комисије. Партиципација цивилног друштва промовише одговорност и директно ограничава могућност за било какве злоупотребе у поступку трошења новца грађана Новог Пазара", пише у заједничком саопштењу.

Додају да праћење рада неће реметити рад комисије, а да ће град Нови Пазар тиме истаћи да води рачуна о отворености рада и интересу грађана. Градско веће Новог Пазара је у среду расписало "Конкурс за суфинансирање пројеката који ће бити у јавном интересу у области јавног информисања у медијима за период од највише годину дана".

У те сврхе је планирана исплата 52,6 милиона динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси