Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  У Врању новац одобрен само за пројекте медија под контролом СНС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

17. 04. 2019.

Извор: Југпрес

У Врању новац одобрен само за пројекте медија под контролом СНС

Градско веће у Врања усвојио је предлог Комисије о расподели средстава за суфинансирање пројеката из локалног буџета за производњу медијских садржаја у 2019. години.

За пројекте телевизија је укупно издвојено 13 милиона динара. Одобрено је пет од 12 пристиглих пројеката.

Комисија у саставу Миодраг Попов, председник, и чланови Слободан Радичевић и Велибор Тодоровић, одлучила је, што је Градско веће и подржало, да и ове године, највише пара добију две овдашње телевизије “наклоњене” СНС-у.

То су Радио телевизја Врање која је добила 6,1 милон динара и ТВ Врањска плус 5,3 милиона.

ТВ Бујановац (која има истог власника као и РТВ ВРање) и ТВ Ритам су подржани са по 600.000 динара, док је ТВ Инфо пулс добила 400.000 динара.

На конкурс за радио, штампу, новинске агенције и интернет портале, пристигло је 37 пројеката, а одобрено 11. За њих је из градског буџета опредељено 3,5 милиона динара.

Предлоге је разматрала комисија у саставу председник Ђорђе Ковачевић, и чланови Душан Миљковић и Никола Панић.

Комисија је одлучила да портал ТВ Врањска плус буде подржан са 950.000 динара, а портал Радио Врања биће финансиран са 450.000 динара, колико је добио иОК Радио.

Врање неwс је добио 350.000 динара, а портали ОК и РТВ Врање по 300.000 динара.

Југмедиа из Лесковца ће бити подржана са 200.000 динара, портали Врање нет и Радио Ритам са по 150.000, док ће по 100.000 динара добити портали Чувари Србије и Тв Инфо пулс.

Пројекта Регионалне информативне агенције ЈУГпресс ниеј подржан. што је, кажу у овој редакцији, скоро па било очекивано због њихове уредјивачке политике и текстова.

Градско веће је усвојило и извештај комисије о реализацији пројеката по прошлогодишњем конкурсу за суфинансирање медијских садржаја и констатовало да су сви медији оправдали добијена средства, рекла је на на прес конференцији већница Данијела Милосављевић.

Иако је то правним актима који уредјују медијску сцену предвидјено, на сајту града Врања није истакнута одлука о саставу комисија које су оцењивале медијске пројекте као ни која удружења су чланове предложила.

Вечина имена чланова комисјија су непозната људима у медијима а они би требало да су “медијкси експерти” или бар људи са искуствому медијима али и у познавању пројектног суфинансирања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси