Насловна  |  Актуелно  |  Досије Политика (2012 - )  |  Богићевић: Нисам купио "Политику"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије Политика (2012 - )

18. 07. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Танјуг

Богићевић: Нисам купио "Политику"

Власник "Фармакома" Мирослав Богићевић изјавио је да није купио лист "Политика", нити да је на било који начин укључен у тај посао.

"Уопште не знам одакле некоме идеја да подиже толику прашину користећи моје име. Ти који потурају такве информације немају право да малтретирају ни мене, а ни моју породицу", рекао је Богићевић за сутрашњи "Прес".

Богићевић је на питање због чега баш њега помињу као новог власника "Политике", одговорио да је то можда зато што је "леп и паметан".

Српска напредна странка данас је обелоданила да лист "Политика" има новог власника - 50 одсто удела у тој компанији купила је од немачке групације ВАЦ фирма "Ист медија груп" регистрована у Москви.

Та странка је уз саопштење редакцијама доставила и копију извештаја Агенције за привредне регистре о новој власничкој структури новинске куће "Политика а.д.", из ког се види да је промењена власничка структура уписана 16. јула ове године.

Према том решењу, избрисано је пословно име "OST HOLDING GMBH", а уписано је "OOO East Media Group", чија је адреса у Москви и наводи се да је њен удео 50 одсто.

"СНС пита да ли иза те закулисне радње стоје Мирослав Богићевић и Душан Петровић или можда Божидар Ђелић, као и да ли ДС мисли да све новине у Србији, попут 'Блица', треба да буду њено партијско гласило", пише у саопштењу напредњака.

И Уједињени региони Србије су у саопштењу поставили питање ко су нови власници "Политике" и "да ли је тачно да је реч о потпредседнику ДС Душану Петровићу и са њим повезаним лицима, тајкуном и једним од финансијера ДС Мирославом Богићевићем и његовим сарадником Урошем Стефановићем, који је директор московске фирме 'Еаст Медиа Гроуп'".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси