Насловна  |  Актуелно  |  Досије Политика (2012 - )  |  Петровић: Немам везе са Политиком
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије Политика (2012 - )

18. 07. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Танјуг

Петровић: Немам везе са Политиком

Потпредседник ДС Душан Петровић негирао тврдње СНС о његовом учешћу у промени сувласништва у "Политици".

Ко су нови купци "Политике навине и магазини" и како је продаја обављена не зна ни генерални директор "Политике а.д." Зеферено Граси.

Московска "Ист медија група" преузела је 50 одсто предузећа "Политика новине и магазини" од бечког Ост холдинга, у влаништву немачке компаније ВАЦ. Према подацима Агенције за привредне регистре, промена власништва у "Политици" регистрована је 16. јула.

"Сазнали смо за ту вест тако што је један наш сарадник скинуо податке са сајта Агенције за привредне регистре. Дакле, ништа више од тога нисам сазнао нити сам претходно био обавештен о продаји", казао је Граси, пренео је лист "Политика".

Он је подсетио да је средином марта ВАЦ понудио "Политици" да откупи њихових 50 одсто по праву прече куповине.

"Ми смо тражили додатна објашњења јер нам није било јасно у њиховој понуди да ли ћемо куповином њиховог дела преузети и све обавезе и права, па смо тражили појашњење. После извесног времена стигао је одговор да пошто се нисмо изјаснили да ли хоћемо или нећемо, они сматрају да смо ми одбили понуду и да ће они продати свој удео трећој страни", казао је Граси.

Према његовим речима, 15. маја стигло је писмо из ВАЦ-а у ком су навели да "Политика новине и магазини" прекидају било какво плаћање Политици а.д, пошто је Политика а.д. наводно забранила исплату неких кредита предузећу "Политика новине и магазини". Граси је казао да је то њему потпуно непозната ствар.

"То је створило огроман проблем Политици а. д. у пословању јер нам тренутно наша ћерка фирма дугује око 20 милиона динара због чега смо упали у финансијске тешкоће", рекао је Граси.

Политика а.д. је сувласник фирме "Политика новине и магазини" са 50 одсто учешћа.

Петровић: Неистините тврдње СНС

Потпредседник Демократске странке Душан Петровић изјавио је да су тврдње Српске напредне странке о његовом учешћу у промени сувласништва у "Политици" "инсинуације" и "потпуна неистина".

"Инсинуације СНС о мом учешћу у промени сувласништва у новинској кући 'Политика а.д.' су потпуна неистина и није вредно потрошити ниједну реч на даљи коментар", рекао је Петровић Тањугу.

СНС и УРС тврде да иза продаје стоји ДС, која је те наводе демантовала и снажно осудила. СНС је јуче у саопштењу упитала да ли "иза те закулисне радње стоје Петровић и Мирослав Богићевић или можда Божидар Ђелић".

И из УРС су поставили питање ко су нови власници "Политике" и да ли је тачно да је реч о потпредседнику Петровићу и "са њим повезаним лицима, тајкуном и једним од финансијера ДС Мирославом Богићевићем и његовим сарадником Урошем Стефановићем, који је директор московске фирме 'Ист медија групе'".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси