Насловна  |  Актуелно  |  Досије Политика (2012 - )  |  Политикин сценарио спрема се и у Новостима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије Политика (2012 - )

19. 07. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Преглед

Политикин сценарио спрема се и у Новостима

Напредњаци: иза промене власништва Политике стоји Демократска странка

Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић тврди да иза промене власништва „Политике“ стоји Демократска  странка и да се исти сценарио спрема и „Вечерњим новостима“. Стефановић је на јучерашњој конференцији за новинаре рекао да СНС сматра да је  приватизација „Политике“ разбојништво. Лист „Политика“ има новог власника након што је 50 одсто удела у тој компанији од немачке групације Вац купила фирма „Ист медија груп“ (East Media Group) 

регистрована у Москви, чији је директор Урош Стефановић.

Потпредседник СНС-а је навео да та странка пита власника „Фармакома“ Мирослава  Богићевића и потпредседника ДС-а Душана Петровића  за коју фирму ради Урош Стефановић, одакле се појављује и одакле му 15 милиона евра и „ко је тај Рус из Шапца“ који има интересе данас да купи најстарији дневни лист „Политику“.

„Да ли то ДС на један потпуно разбојнички начин покушава да све медије  стави под сопствену контролу и да ли је то покушај да сви листови, дневне новине, сви медији у Србији данас буду њихово партијско гласило као што је то на пример лист 'Блиц'“, упитао је Небојша Стефановић. Он је навео да напредњаци траже од будуће владе Србије и од свог лидера Александра Вучића, пошто ће се он, како је напоменуо, бавити борбом против  корупције и криминала након именовања и
избора, да открију све детаље и чињенице везане за то разбојништво, да све истраже и покажу на који начин је оштећена држава тиме што јој није понуђено право прече куповине.

Напредњаци такође, како је додао Стефановић, траже и да се открије ко су  све људи који иза тога стоје, порекло тих 15 милиона евра, и ко стоји иза тог  капитала, шта су интереси и ко су политички инспиратори читаве приче. На питање на основу чега напредњаци тврде да иза свега стоје Богићевић и  Петровић, потпредседник СНС-а је навео да је Урош Стефановић запослен у  „Фармакому“ који је у власништву Богићевића. „И онда Стефановић има 15 милиона евра да купи Политику и има нагли интерес да то учини данас“, додао је Стефановић.

На констатацију новинара да је по уговору удео у Политици купљен за  4,7  милиона евра Стефановић је рекао да њихове информације говоре другачије и да је ствар управо у томе што је све „потпуно нетранспарентно“. Стефановић је додао и да је фирма из Русије основана у јануару и да треба да  се открију све појединости. 



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси