Насловна  |  Актуелно  |  Шта је УНС рекао, а шта (ни)је објављено  |  Шта је председник УНС-а рекао, а шта портал direktno.rs није објавио
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Шта је УНС рекао, а шта (ни)је објављено

05. 03. 2020.

Извор: УНС

Шта је председник УНС-а рекао, а шта портал direktno.rs није објавио

Председник Удружења новинара Србије (УНС) после објављивања текста на порталу direktno.rs под називом "ЦЕНЗУРА У МЕДИЈИМА СВАКОДНЕВНА Председник УНС: Не знам ништа о томе" послао је редакцији тог портала одговор на текст због тога што је његова изјава извучена из контекста, а који није објављен. Одговор објављујемо у целости.

Поштовани,

обраћам вам се поводом вашег чланка под насловом: "ЦЕНЗУРА У МЕДИЈИМА СВАКОДНЕВНА Председник УНС: Не знам ништа о томе".

Начин на који сте моју изјаву извукли из контекста представља класичан пример манипулације. Вашој новинарки сам рекао да не знам да је Блиц "цензурисао" интервју епископа Григорија, а "Спутњик" разговор са певачем Владом Георгиевим и да би требало да позове ове редакције и сазна шта се десило. Нисам, као што сугеришете, рекао да "не видим очигледну цензуру у медијима".

Подсетићу вас да сам због противљења цензури и одбијања да по налогу кабинета Бориса Тадића избацим кључне делове интервјуа са тадашњим председником добио отказ и да је Пиштаљка, чији сам оснивач, настала због опште цензуре која је у нашим медијима владала пре десет година. У ових десет година, објавили смо на стотине прича које други медији нису хтели или нису смели да објаве, као на пример да су Драган Ђилас и Мирослав Мишковић били сувласници дневног листа "Пресс", како је тадашња власт отпустила на стотине судија и хапсила оне који су се противили том политичком прогону, да је у центру Београда пре истека јавне набавка постављена најскупља пластична јелка на свету и да Синиши Малом непознати "пријатељи" плаћају 60.000 евра годишње за школовање деце.

Свим овим причама претходило је озбиљно истраживање. А шта сте ви урадили? Уместо да истражите шта се заиста десило и да о томе обавестите јавност, лажно сте представили моју изјаву, ставили је у наслов уз нешто што нисам рекао и додали коментар да вас та изјава не изненађује. То није новинарство и никада неће бити.

Очекујем да објавите ову реакцију, у складу са Кодексом новинара Србије.

Председник УНС-а Владимир Радомировић

Коментари (2)

Остави коментар
нед

08.03.

2020.

Kolega [нерегистровани] у 17:44

Direktno.rs

Kao što postoje pro-režimski mediji a njih je ogromna većina, tako mora da postoje i pro-opozicioni mediji. Takav je i portal direkyno.rs o kome se piše, jer je u vlasništvu Dragana Đilasa.
Eto i to sam vam rešio.

Одговори
пет

06.03.

2020.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 18:06

КАСНО ПАЉЕЊЕ?

Не знам чему се чуди председник УНС?
Као дугогодишњи новинар требало је да зна, да ad hoc формирани портали, канали...,као гласници политичког покрета, странке..... нису направљени да преносе истину, већ "истину" оснивача.Тако је било и сада:они су потврдили "своју истину", а потврду им је лично
дао председник УНС!
Требало је да се мисли о томе. Раније!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси