Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Опомена и тужба због ТВ "Потернице"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 02. 2009.

Извор: Политика

Опомена и тужба због ТВ "Потернице"


Шабац – Савет Републичке радиодифузне агенције изрекао је меру упозорења Регионалној телевизији Шабац, која је од 22. маја до 26. новембра прошле године свакодневно емитовала слику Чедомира Васиљевића, бившег посланика и министра без портфеља СРС (у влади Мирка Марјановића), с пропратим текстом да дугује новац овом јавном предузећу и да се против њега води још десет кривичних поступака.

Овим је РТВ Шабац прекршила одредбу 2. тачку 8. Кодекса понашања емитера. Шабачкој телевизији наложено је да по пријему решења одмах прекине емитовање програма којим се „крши правило друге стране, приказују једнострани напади на личности и воде дуготрајне или понављане кампање против појединих личности, друштвених група и институција, без нових података који би оправдали продужено или поновљено извештавање”.

Васиљевићеву фотографију РТВ Шабац је емитовала пред информативну емисију у 19 часова, а све је почело када је он добио спор за клевету против ове телевизије, листа „Глас Подриња” и аутора прилога.

Решењем суда окривљенима је наложено да му солидарно исплате одштету од 150.000 динара и судске трошкове од 80.000 динара. Читав износ, међутим, скинут је с рачуна РТВ Шабац, јер Закон предвиђа и могућност да се солидарни повериоци касније међусобно „раскусурају”.

Због објављивања „потернице” Чедомир Васиљевић је поново тужио РТВ Шабац, захтевајући надокнаду од три милиона динара за „претрпљену пословну штету и душевне болове”. Изречену меру упозорења Савета Републичке радиодифузне агенције ова телевизија емитовала је у главној информативној емисији уочи викенда, без икаквог коментара.

А. Мијушковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси