Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Михајловић осудила поређење жена с кравама на телевизији с националном фреквенцијом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 08. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

Михајловић осудила поређење жена с кравама на телевизији с националном фреквенцијом

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић, оценила је данас као „крајње непримерен и увредљив“ прилог у јутарњем програму телевизије „Хепи“, с националном фреквенцијом, у којем се пореде лечење стерилитета жена и крава.

Њен кабинет је саопштио да је Михајловић рекла да „без намере да коментарише процес осемењавања крава – што је и била тема тог ТВ прилога, не може а да као жена не осуди аналогију коју је аутор прилога направио с трудноћом и репродукцијом код жена“.

„Непримерено, непрофесионално, увредљиво и праћено незнањем о хуманој медицини и женском телу“, рекла је Михајловић.

Потпредседница Владе рекла је да сви учесници у јавном животу, а посебно они који имају простор у медијима с националном фреквенцијом, морају бити свесни одговорности за своје речи.

„У времену када се боримо да се положај жена у нашем друштву побољша, да едукујемо грађане и грађанке о родној равноправности, потреби да поштујемо једни друге, али и о важности подизања наталитета, појаве се овакви случајеви који лекаре, гинекологе, упућују на Ветеринарски факултет да се подуче како да ефикасније обављају посао за који се годинама предано школују, а жене се пореде с кравама“, казала је Михајловић.

Она је додала да је то „увредљиво и понижавајуће за све жене које желе, а није им лако да постану мајке“.

Телевизија „Хепи“ јутрос је емитовала прилог у којем су ветеринарски захвати за осемењавање крава, упоређени с медицинском процедуром са женама.

Објашњавајући лечење стерилитета крава, новинар који је радио прилог, навео је да би сличан принцип могао да се примени на жене, јер би било – јефтиније.

То поређење жена и крава је изазвало многобројне коментаре у медијима и на друштвеним мрежама.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

10.08.

2020.

Volevo [нерегистровани] у 11:38

Sumrak profesije

Kakav sramotan dan za novinarstvo.!Danas je novinasrstvo poniženo ovom gadošću koje ne sme imati novinarski predznak. Postignut je efekat da se gledalac stidi što gleda besram onog koji sve to izgovara. Ko je genije što je to uradio i ko je urednik koji je ovo zlo pustio?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси