Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тепић: Бујошевићу, како сте бацали милионе наших евра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 09. 2020.

Аутор: Михаило Јовићевић Извор: Nova.rs

Тепић: Бујошевићу, како сте бацали милионе наших евра

Мариника Тепић, потпредседница ССП, одговорила је В.Д. директору РТС Драгану Бујошевићу који је најавио да ће је тужити због оптужби за финансијске малверзације у јавном сервису.

Како се наводи у саопштењу ССП које потписује Тепић, Бујошевић је одговорио на отворено писмо које је упутила управном одбору јавног сервиса прошле недеље.

“На жалост, у маниру вашег газде Александра Вучића, одговарате када вас нико ништа не пита, а ћутите док подависте и последњи дах професионалног новинарства на нашем јавном медијском сервису и још за то примате плату од нас грађана. Стога вам, господине Бујошевићу, предлажем две ствари:

1. Скупите исто овако храброст и позовите ме на РТС да пред свим грађанима разговарамо о томе како сте стотинама хиљада евра нашег новца плаћали рекламирање РТС-а у таблоидима „Ало“, „Експрес“, „Блиц“, „Курир“ Игора Жежеља; како сте милионе евра нашег новца бацали на чишћење просторија, на храну, пиће и изнајмиљивање техничке опреме, тако да стичемо утисак да сте од РТС-а направили угоститељски објекат који нема ништа од опреме, јер је махом изнајмљујете од разноразних приватних фирми; како је Ивана Миковић, од ваше заменице постала потом директорка приватне продукције поменутог Игора Жежеља, познатог по скандалозном коруптивном уговору са Телекомом – о чему сам у свом писму обавестила УО РТС и јавност Србије.

2. Скупите исто овако храброст и позовите ме на РТС да пред свим грађанима могу овако, као ви, да одговорим како сте и овог пута слагали у покушају да релативизујете податке које сам изнела у писму УО РТС – на које, да и то буде у вашем маниру обмањивања преко РТС-а, нисте ниједном једином речју одговорили, осим што опет манипулишете и то на потпуно друге теме; као један од примера наводите да сам нетачно изнела како је Србија извозила оружје у Украјину, а истина је да наше оружје јесте стигло у Украјину и то посредством члана Главног одбора Српске напредне странке, власника фирме „M.M.P. consulting“, што сам и документовала записником са састанка у ваљевској фабрици „Крушик“ коме је овај Вучићев СНС функционер лично присуствовао.

Кажете и да сам нетачно наводила број радника МУП-а оболелих од коронавируса, а истина је га никада заправо нећемо сазнати у лажираној стварности какву нам пласирате из РТС-а, због чега сам, између осталог, поднела и кривичне пријаве против чланова фантомског, лажног Кризног штаба за сузбијање коронавируса; а толико тога још треба да чују грађани Србије са њиховог РТС-а што ви упорно прикривате, о томе како је режим својим буразерским и породичним комбинацијама упропастио нашу наменску индустрију – а не ми који о томе говоримо већ годину дана; или како СНС-руководство Телекома новац грађана користи за утицај на медије за партију и братију и тиме је овај државни гигант довело у предстечајно стање – а не ми који на то упозоравамо штитећи наш Телеком; о криминалу и корупцији у којима се Србија дави, док тужилаштво ћути ли ћути и о другим темама од интереса за грађане о којима говорим из недеље у недељу.

И молим вас да се не хвалишете вашим великим менаџерским способностима, пошто се већа финансијска стабилност РТС-а од 2016. дугује искључиво грађанима, када је режим коме служите увео додатну глобу и обавезао плаћање таксе за РТС уз сваки рачун за струју, односно свако електрично бројило. И за оне који вас не гледају.

Унапред се радујем суђењу против мене које сте најавили у вашем одговору – који вероватно мислите да вас препоручује за в.д. директора емеритуса. Али верујте ми, слаба вам је то утеха ако и сами знате да професионалци окрећу главу од вас, да се уместо вас стиде, јер ви за стид не знате.

Уједно, иако сте уцењени пензионер којим Вучић управља као лутком на концу, знајте да ће се и ово ваше позориште лажи једном завршити.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси