Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Иван Ивановић: Прогони ме Горан Весић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 09. 2020.

Аутор: К. Живановић Извор: Данас

Познати водитељ тврди за Данас да заменик градоначелника Београда злоупотребљава градске службе у обрачуну с њим

Иван Ивановић: Прогони ме Горан Весић

Неиживљени уличар, лажов, дрипац… само су неки од епитета којим је заменик градоначелника Београда Горан Весић последњих дана „чашћавао“ водитеља Ивана Ивановића, што гостујући у разним емисијама на Пинку и Хепију, што преко објава на свом Фејсбук налогу.

Према речима Ивановића, напади на њега су кулминирали када је јавно поставио питање откуд Весићу сако који је у висини његове месечне плате, или како може са платом од 100.000 динара да летује у најлуксузнијим хотелима, где најјефтиније преноћиште у једнокреветној соби кошта 500 евра.

Популарни водитељ каже за Данас да је Весић отишао и корак даље, те да је у обрачун са њим укључио и градске службе и предузећа.

– Злоупотребио је Паркинг сервис, Комуналну инспекцију, не знам кога све није. Остала је само Електродистрибуција. Води озбиљну кампању против мене, с тим што овога пута поред Весића, битку води и град Београд. Човек ме прогони. Изашао сам из посла са рестораном због притисака које сам трпео од њега. Бизнис сам препустио партнеру, да људи не би трпели. Инспекција ми је долазила четири пута за шест дана. Претходно су долазили једном годишње. Од када је почео сукоб са њим, не само ја, већ и људи са којима сарађујем немају мира – истиче Ивановић.

Према његовим речима, напади су почели јер је он, као грађанин упитао како заменик градоначелника са платом од 100.000 динара може да летује у милионерским комплексима у Турској, да носи сако од хиљаду евра…

– То су нормална питања на која државни функционери морају да одговарају гађанима. Моја имовина је предмет Пореске управе и никог другог. Весић се ове године одрекао две плате у корист здравствених радника, и има једну пресуду коју је изгубио у спору са Драганом Ђиласом коју мора да плати 200.000 динара. То су његове четири плате, а у осмом месецу он је био у хотелу у којем једнокреветна соба кошта 500 евра за ноћ. Весићево летовање је 20 његових плата, а то ми плаћамо, грађани, јер је он државни службеник. То је суштина приче – указује Ивановић.

На Весићеву најаву да ће да га тужи, каже да се томе радује.

– Једва чекам да ме тужи. Али сумњам да ће то учинити јер ће онда истина испливати на видело. Весић је злоупотребио положај заменика градоначелника и на основу тога обезбедио себи гостовања у свим могућим емисијама, од Марићеве до Сарапине и држи монологе, износи лажи а да га нико не прекида. Нервозан је јер га боли истина. Не може да објасни одакле му толики новац, а морао би, јер је државни функционер – оцењује наш саговорник.

Заменик градоначелника Београда и јуче није могао без спомињања Ивана Ивановића. Он га је на свом Фејсбук профилу назвао „полуписменим уличарем који се дочепао телевизије“.

– Утврђено је да је украо емисију коју води од својих кумова. Утврђено је промотер хрватских интереса у Србији. Утврђено је да за новац професионално пере биографије онима који су чинили зло Србима као што су Стипе Месић и Дино Мерлин… Сада је време да сазнамо колико зарађује полуписмени медијски плаћеник. Пред вама је уговор који је имао док је радио на ТВ Прва. Као што можете да видите зарађивао је 17.000 евра по емисији или 68.000 евра месечно!? Толико кошта да обавља прљави посао у медијима за своје газде – написао је Весић.

Ивановић се на ову објаву само насмејао, наводећи да је то предлог уговора „који са Првом никада није потписан“. На наше поруке и позиве да прокоментарише наводе водитеља о његовим трошковима, Весић јуче није одговарао.

Срамота за град

– Весић је велика срамота и за Скупштину града Београда и за Српску напредну странку. Људи га се тамо стиде, буквално. И сад је још откривено колико троши. Очекивао је да ће коначно бити кандидат за градоначелника и да је лизањем газде то заслужио. Тако да му не требају сада компликације – каже Иван Ивановић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси