Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Александар Апостоловски добитник признања за новинарство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 09. 2020.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Александар Апостоловски добитник признања за новинарство

Издавачка кућа „Српска реч“ саопштила је вечерас да је новинар и колумниста Политике Александар Апостоловски добитник овогодишњег признања „Драгиша Кашиковић“ за новинарство.

У образложењу награде се наводи да му је признање додељено за високо професионално умеће, истраживачко и аналитичко новинарство, као и за објективност, аутентичност, бриткост, независност, непристрасност и храброст у објављивању информација и ставова.

Признање које од 1994. године додељује Издавачка кућа „Српска реч“ за врхунски домет и ширење слободе стваралаштва у областима којима се бавио новинар и свестрани уметник Драгиша Кашиковић (1932-1977), припало је и књижевнику Новици Соврлићу из Косовске Митровице за књигу поезије „Седам печата“, додаје се у саопштењу.

Владимир Ћалић, афористичар из Београда овогодишњи је лауреат награде за изузетно духовите, ангажоване, критичке и сатиричне афоризме о времену у којем живимо, као и за кратке мисли у којима тематизује универзалне теме људске егзистенције, везане за одрастање, младе људе, љубав, породицу, брак, медијску сферу, уметност и спорт.

Награде, које се састоји из плакете и новчаног износа, добитницима ће бити уручена у Матици исељеника и Срба у региону у петак, 2. октобра.

О добитницима је одлучивао жири у саставу Александар Чотрић, Ганчо Савов и Миодраг Јакшић, а добитницима ће признања у име издавачке куће уручити Даница Драшковић.

Коментари (2)

Остави коментар
сре

30.09.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 17:49

čestitamo

Sve čestitke i najlepše želje, da nas i dalje obraduje tekstovima u Politici.

Одговори
сре

30.09.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 15:56

Честитка

Све најбоље у животу и каријери.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси