Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Градоначелник обећао медијски конкурс у Крагујевцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 10. 2020.

Извор: ФоНет

Градоначелник обећао медијски конкурс у Крагујевцу

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић изјавио је вечерас да је упознат са чињеницом да градска управа шест година није расписивала конкурс за суфинансирање јавног интереса у медијима и најавио да ће та пракса бити прекинута.

Крагујевац ће у наредном буџету планирати средства за ту намену, која ће бити подељена путем конкурса, прецизирао је новоизабрани градоначелник.

Он је рекао да локални медији очекују равноправан приступ информацијама о раду локалне самоуправе и отвореност градоначелника и његових сарадника, оценивши да се то подразумева.

Нема разлога да не буде тако, јер ако ништа не кријемо, нема разлога да не будемо транспарентни. Ми радимо јавни посао и нисмо ту ради себе већ ради грађана које ви информишете о нашем раду и увек ћемо вам бити на располагању, рекао је Дашић.

Дашић је вечерас разговарао у Медијском склоништу са уредницима и власницима локалних медија о проблемима у њиховом раду и успостављању што боље комуникације између локалне самоуправе и средстава информисања.

Представница НВО Рес публика Бојана Влајовић Савић похвалила је поступак градоначелника, који се одмах одазвао позиву из Медијског склоништа да разговара са представницима локалних медија.

Овај потез схватамо као гест добре воље да се промени досадашња лоша пракса.

Добили смо чврста обећања да ће градски функционери бити доступни за све информације, како би новинари и редакције могли објектвно да информишу јавност, рекла је Влајовић Савић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси