Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новац од продаје фотографија Сукија Сулејмановића биће уплаћен за малу Анику
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 11. 2020.

Извор: РТС

Новац од продаје фотографија Сукија Сулејмановића биће уплаћен за малу Анику

Пријатељи и колеге, организатори изложбе недавно преминулог фоторепортера агенције ЕПА Срђана Сулејмановића Сукија, која је отворена у београдској галерији "Прогрес", одлучили су да, након затварања изложбе, продају све изложене фотографије и новац од продаје уплате на рачун мале Анике Манић.

Двогодишња Аника Манић болује од спиналне мишићне атрофије тип 1 и потребан јој је лек који кошта више од два милиона евра. До сада је прикупљена половина новца, а до средине децембра потребно је прикупити и остатак.

Овој акцији одлучили су да се прикључе и пријатељи и колеге фоторепортера Срђана Сукија Сулејмановића, који је недавно преминуо.

Његове фотографије, изложене у Галерији "Прогрес", биће продате после изложбе, а новац од продаје уплаћен на рачун за помоћ малој Аники.

"Срђанов живот нисмо успели да спасемо, али се надамо да ћемо уз помоћ новца, прикупљеног продајом његових фотографија, успети да спасемо живот мале Анике", рекао је тим поводом Срђанов колега Андреј Чукић.

Многи пријатељи су се од Сукија опростили захваливши му што их је тако богато даривао, како својим пријатељством, тако и својим фотографијама.

Изложба фотографија Срђана Сулејмановића Сукија затвара се 20. новембра у галерији "Прогрес".

Од 20. до 30. новембра фотографије ће бити изложене у Кнез Михаиловој улици.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси