Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  FakeNews Tragač: Ковачев никад није звала на усељавање миграната у празне куће
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 01. 2021.

Извор: Н1

FakeNews Tragač: Ковачев никад није звала на усељавање миграната у празне куће

Новинарка Н1 Наташа Ковачев није позвала на усељавање миграната у све празне куће у Србији, навео је портал FakeNews Tragač, а поводом објава које су се појавиле на друштвеним мрежама.

„За тај навод не постоји доказ, нити су га пружили профили који шире ову слику, иако их је више корисника позвало да наведу извор“, објавио је портал који се бави борбом против дезинформација у медијима који садржаје објављују на српском језику.

Ковачев је рекла за Трагач да никада није дала такву изјаву о мигрантима.

Новинарки Н1 Наташи Ковачев пре неколико дана није било дозвољено да уђе у двориште цркве у Србобрану на обележавање 79. годишњице Рације у Бачкој, са образложењем представника Епархије бачке да „Н1 нема шта да тражи у портама СПЦ на територији Епархије бачке, тачка“.

Из Покрајинске владе која је позвала на догађај за сада нема реакције о овоме, а председник Независног удружења новинара Војводине Норберт Шинковић изјавио је да ћутање из Покрајинске владе „забрињава“ и да су надлежни могли барем да упуте извињење због пропуста.

„Ово што се сада дешава Наташи је суштински прљава кампања, која је изузетно опасна и доводи до тога да можете рачунати и на нападе на терену, управно због тога што је то комплексна прича… Ова објава спаја две изузетно битне теме српске друштвене сцене, положај Српске православне цркве и питање миграната, и то је врло опасно… Ту се апелује на емоције, када хоћете да покренете кампању против људи, у овом случају против Наташе. Ја чак не волим да кажем да је то лажна вест, то је лаж најобичнија, кампања против новинарке која по мојој и процени многих, ради изузетно квалитетан посао“, казао је Шинковић у Новом дану на Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси