Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Фејсбук закључава Трампове профиле на неодређено време
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 01. 2021.

Аутор: Бета Извор: РТС

Фејсбук закључава Трампове профиле на неодређено време

Власник Фејсбука Марк Закерберг рекао је да је продужио блокаду на профиле Доналда Трампа на Фејсбуку и Инстаграму на неодређено време, а најмање до 20. јануара, због догађаја на Капитол хилу који показују да, како каже, председник преостало време на функцији намерава да искористи да поткопа мирну и закониту примопредају власти, преноси АП.

"Верујемо да су ризици од дозволе председнику да и даље користи нашу услугу током периода примопредаје председничких овлашћења једноставно превелики", оценио је Закерберг у поруци на свом званичном налогу.

Он је рекао да је људе у САД и широм света са правом узнемирило то што је Трамп своје профиле одлучио да искористи да оправда поступке својих присталица у згради Капитола, а не да их осуди.

Закерберг је подсетио да се те изјаве јуче уклоњене, с обзиром на то да могу да изазову даље насиље, што је вероватно и била њихова намера, како је рекао.

Власник "Фејсбука" је рекао да је приоритет за целу земљу у овом тренутку да обезбеди да преосталих 13 дана до инаугурације и дани након овог догађаја протекну мирно и у складу са утврђеним демократским прописима.

Трамп је годинама могао да користи нашу платформу, чак и када је прибегавао контроверзном говору, али је црвена линија била његова употреба фејсбука за "подстицање насилне побуне против демократски изабране владе", рекао је Закерберг.

Он је рекао да је ово разлог због којег је његов профил закључан на неодређено време, а најмање на још две недеље, односно до 20. јануара, када би Џозеф Бајден требало да ступи на власт.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси