Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Динкић оптужио ДС да стоји иза написа у Куриру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 06. 2012.

Аутор: Н. Н. Извор: Прес онлајн

Динкић оптужио ДС да стоји иза написа у Куриру

Председник Уједињених региона Србије (УРС) Млађан Динкић негирао је данас да се против њега води истрага о којој пише дневни лист "Курир" и поручио да неће разговарати са Демократском странком (ДС) о формирању владе док се не утврди да ли Борис Тадић води кампању против УРС.

 

На ванредној конференцији за новинаре, Динкић је рекао да лист "Курир" "уређују" функционери ДС Душан Петровић и Слободан Хомен и да "сумња" да иза данашњих написа стоји Борис Тадић.

"Ако Хомен и Петровић стоје иза тога, то је довољна срамота, али ако стоји Борис Тадић онда је то бламажа, јер је због контроле медија изгубио изборе. Нисам сигуран, али зато питам да ли он стоји иза овога (писања Курира)", рекао је Динкић.
Динкић је упитао да ли Борис Тадић на тај начин мисли да прави владу и врши притисак на политичке партнере и противнике.
"Ако је тако, то је срамно и на такав начин се не прави влада", рекао је Динкић и додао да се мора утврдити ко стоји иза написа у "Куриру" и да он неће ући у преговоре са ДС док се то не открије.
Динкић је казао да се Борису Тадићу не свиђа то што му је пре две године рекао да смени са места премијера Мирка Цветковића и на његово место постави Драгана Ђиласа, како не би изгубили изборе.
Он је рекао да са ДС постоје неформални контакти у вези са формирањем владе, али да УРС-у "не пада на памет да уђе у у владу који ће водити неспособни људи".
Упитан да ли има разговора са Српском напредном странком и да ли себе виде у тој влади, Динкић је рекао да о томе нису размишљали и да СНС лако може да нађе партнера у ДШ-у.
Динкић је казао и да ДС више не посматра као једну странку и да постоји крило ДС са којим никада не би сарађивао, у којем су Петровић и Хомен и које је, како је навео, кривац што је Тадић изгубио изборе.
"Не можеш да будеш партнер тако што шамараш. Људи ја нисам у том фазону", казао је Динкић.
Динкић је рекао и да је редитељ Радош Бајић понудио лидеру странке Заједно за Шумадију, која је у коалицији УРС, Верољубу Стевановићу министарско место у новој влади ако изађе из коалиције са њим.
"То је тачно, Верко ми је јуче то јавио. 'Види Тадића шта ради, шаље Радоша да ми нуди министарска места, не пада ми на памет'.
Нека раде шта хоће, нека пробају, што не формирају владу са ЛДП и СПС, зашто нас увлаче у то? Који је Борис Тадић председник странке кад не мозе да формира владу, а има толико партнера, шта ћемо му ми", рекао је Динкић.
Он је казао да је покушај узимања посланичких мандата легална појава, али "дубоко нелегитимна и недемократска" и поручио онима који на тај начин покушавају да праве већину да ће "онај ко тај мач користи, од таквог мача и погинути".
Лист "Курир" данас је пренео да је аустријско тужилаштво за борбу против корупције покренуло истрагу против бизнисмена Мартина Шлафа због куповине "Мобтела", а проверава и како је лидер Уједињених региона Србије исплатио 357,9 милиона евра.
Како је навео тај београдски лист, кипарској фирми "Холденхурст холдинг лимитид", чији су сувласници Шлаф и Јозеф Таус, Србија је, на основу уговора који је потписао Динкић исплатила 357,9 милиона евра.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси