Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Перовић: Прес је БиБиСи овог региона, бастион слободе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 06. 2012.

Аутор: Слађана Вукашиновић Извор: Прес

Перовић: Прес је БиБиСи овог региона, бастион слободе

Чувени црногорски политичар нападнут због интервјуа нашем листу

На мене је Мило Ђукановић покушао атентат због ставова  о његовој мафијашкој владавини изречених у београдском Пресу, новинама које једине на простору бивше Југославије имају храбрости да пишу шта се дешава у Црној Гори, рекао је јуче за наш лист некадашњи лидер Либералног савеза Црне Горе Славко Перовић, који је пре два дана због својих ставова физички нападнут у Херцег Новом.

- Ви сте за мене ББЦ југоисточне Европе, јер само у овом британском сервису и вашим новинама могу да се чују и прочитају ставови о злочинима и терору јединог правог наследника чувеног мафијашког боса Ал Капонеа - тврди Перовић.

Прес уздрмао Црну Гору

На њега је, да подсетимо, док је седео у једном херцегновском кафићу пре два дана насрнуо полицајац Божидар Јауковић. Он је покушао да приведе некадашњег либерала јер је у локалу причао вицеве и анегдоте о челницима црногорске власти. У кошкању које је настало Перовићу је поломљено ребро, због чега је био хоспитализован у болници „Мељине“. Перовић је најавио да ће о покушају атентата на њега упознати све релевантне међународне институције.

- Овај неуспели атентат на мене је освета режима због изнетих ставова у Пресу поводом прославе такозване независности Црне Горе. Кажем такозване, јер моја држава је колонија црногорског Ал Капонеа. Људи су овде у ланцима криминала, а да би се тај народ заплашио и да би ланци Мила Ђукановића и даље држали све нас у његовом ропству, прст у мене да се ликвидирам упро је лично он - истиче за Прес Перовић.

Он додаје да за то има и доказе јер је полицајац Јауковић био дугогодишњи бодигард Мила Ђукановића, а сада је у обезбеђењу његовог брата Аца.

- Оваквим поступком он је желео да пошаље поруку другим људима како ће проћи ако подигну свој глас против најбогатијег деспота најсиромашније државе у Европи. То није случајно, јер је једини Прес успео да својим текстовима уздрма Црну Гору као легло криминала и корупције и зато сте ви последња упаљена бакља слободне речи у региону - каже Перовић.

Црногорски аналитичар Душко Ковачевић сматра да овај напад на првог црногорског либерала није директно наручен.

- Полицајац је желео да се додвори Милу и Ацу и покаже своју лојалност, што је још горе него да му је наређено. После двадесет година деспотске владавине, људи понизно реагују аутоматски и то показује сву трагедија заробљеног
црногорског друштва - каже Ковачевић и додаје: - Независни новинари и интелектуалци су постали мета за одстрел мафијашке породице Ђукановић. Власт је бахатост показала и када је Веселин Баровић, кум Мила Ђукановића, напао
новинара Марка Милачића - каже Ковачевић и додаје да није очекивао да ће режим
смети да удари и на Перовића.

Опасан сведок
И за главног и одговорног уредника „Вијести“ Михајла Јововића је то изненађење.

- Жалосно је што је нападнут утемељивач идеје о црногорској државности од човека који у време када је то Перовић причао седео у крилу Слободана Милошевића. Оваквим потезима режим показује да је крај на видику и да
репресијом покушава само да добије дан више - каже Јововић.

Милачић: Перовић је Милова ноћна мора

Марко Милачић, један од најпознатијих црногорских новинара и аутор интервјуа са Перовићем који је „продрмао“ Црну Гору, није изненађен нападом на чувеног либерала.

- Након што је Ђукановић брутално украо Перовићеву идеју, овај му се сада свети, јер је Славко сведок тог али и свих осталих злочина и краха црногорске олигархије и њихова ноћна мора - каже Милачић за Прес. Он додаје да је напад
на лучоношу слободе у Црној Гори Славка Перовића, због интервјуа који му је дао, још један доказ колико је мафијашки режим Мила Ђукановића изгубио компас и огрезао у бахатости.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси