Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Порезници у "Борби"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2009.

Извор: Политика

Порезници у "Борби"


Пореска полиција обавила је јуче, око подне, рутинску контролу у редакцији листа „Борба”, изјавила је Тањугу Оливера Зекић, главни и одговорни уредник тог листа.

– То је очигледан наставак притисака власти који је овог пута променио облик и, уместо полиције, сада у просторије листа улазе порезници – рекла је Зекићева.

Редакција „Борбе” саопштила је јуче да нема ништа против тога да држава ради свој посао и испита њихово пословање, али је истакла да је индикативно да су порески инспектори ушли у фирму која постоји тек три месеца и која је први број новина објавила тек пре нешто више од месец дана.

Зекићева је пре два дана саслушана у полицији у вези са објављивањем информације коју је Влада Србије прогласила строго поверљивом, а односи се на случај Миладина Ковачевића и могуће плаћање одштете Америци.

„Због нечије очигледне потребе да се цео случај свали на медије, а не на оне који су допустили да кафанска туча постане тајна државна ствар, поново ћемо се обратити свим колегама, домаћим и међународним удружењима која се баве слободом медија и тражити од њих да опет апелују како би престала тортура над ’Борбом’”, наведено је у саопштењу.Братислав Гојковић, инспектор Пореске управе Општине Стари град, који је јуче долазио у редакцију „Борбе”, рекао је за „Политику” да је то редовна контрола коју ова управа спроводи.Он је додао и да је налог да обави контролу добио од „надлежног органа” и најавио да ће данас у девет сати поново доћи у „Борбу”

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси