Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Обележен дан Медија центра "Одбрана"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2022.

Аутор: Народне новине - Ниш Извор: Народне новине - Ниш

Обележен дан Медија центра "Одбрана"

У Дому Војске Србије обележен је Дан Медија центра "Одбрана", а на свечаности новинару "Политике" Милану Галовићу уручена новинарска награда "Иван Марковић". Галовић је награђен је за текст "Панцири даноноћно чувају небо Србије" који је објављен у "Политици" 12. августа 2021. године

Министар одбране Небојша Стефановић, који се тренутно налази у званичној посети Великој Британији, упутио је честитку поводом 24. јануара - Дана Медија центра "Одбрана" у којој је навео да је објављивањем првог броја часописа "Ратник" давне 1879. године, започео развој информативне делатности кроз писану реч у оквиру војног система одбране. 

"Професионалним приступом послу, пажљиво ослушкујући жеље и потребе јавности и пратећи савремене токове у области, не само информативне делатности, већ и издаваштва на најбољи начин, презентујете домаћој али и страној читалачкој публици опус рада Министарства одбране и Војске Србије", написао је министар. 

Директорка Медија центра "Одбрана" Биљана Пашић осврнула се на прошлу годину и истакла најзначајнија достигнућа. 

"Магазин 'Одбрана' добио је прву награду за најбољу фотографију објављену у европским војним новинама и часописима, коју додељује Европска асоцијација војних новинара ЕМПА, у конкуренцији војних гласила већине европских земаља, а на Међународним војним играма у Руској Федерацији награђени смо за изложбену поставку Специјалном наградом", нагласила је потпуковник Биљана Пашић. 

На свечаности су уручена и признања најзначајнијим сарадницима - Заводу за заштиту споменика културе града Београда, Кући легата и Музеју Југославије. 

Медија центар обележава свој Дан као сећање на 24. јануар 1879. године, када је у Србији изашао први број војног листа "Ратник", чију традицију наставља магазин" Одбрана".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси