Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сирија: Убијена јапанска новинарка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 08. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Б92

Сирија: Убијена јапанска новинарка

У сукобима у Сирији убијена је јапанска новинарка, а још три новинара воде се као нестали.

 

Новинарка је убијена у дистрикту Сулејман ал-Хабаби у Алепу, док је извештавала о сукобима у том граду у ком се воде борбе између војске и побуњеника.

Сиријска Опсерваторија за људска права, чије је седиште у Лондону, наводи да су у сукобима нестали либанска новинарка, амерички медијски радник и турски репортер.

"Јапанска новинарка је тешко рањена док је извештавала о сукобима у Сулејман ал-Хабабију, који трају од недеље. Пренели смо је у болницу, где је подлегла повредама" рекао је за АФП Рами Абдел Рахман, председник Опсерваторије, цитирајући једног од лекара из болнице.

Рахман је додао да је убијену новинарку највероватније погодио пројектил, али није могао да каже ништа о несталим новинарима.

На видео снимку који су побуњеници поставили на "Јутјубу", види се тело жене које лежи у једној соби, а представљено је као тело јапанске новинарке, уз напомену да су је убили припадници милиције повезане са војском Башара ел-Асада.

На снимку се види и да је жена рањена у десну руку, а поред ње стоји мушкарац Азијат, који као да тражи медицинску помоћ, преноси Франс прес, наводећи да не може да потврди аутентичност снимка.

Уколико и други извори потврде убиство новинарке из Јапана, она ће бити четврти страни репортер убијен у сукобима у Сирији од марта 2011. Француски новинар Жил Жаке убијен је у јануару 2011. у граду Хомсу, док су америчка новинарка Мери Колвин и француски фоторепортер погинули 22. фебруара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси