Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Отворен конкурс за награду Дафне Каруане Галиција
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 06. 2022.

Аутор: ХНД Извор: ХНД

Отворен конкурс за награду Дафне Каруане Галиција

Еуропски парламент службено је покренуо други по реду натјечај награде Дафне Каруане Галиција за новинарство. Награда се на годишњој разини додјељује за изванредно новинарство које промиче или брани темељна начела и вриједности Еуропске уније: људско достојанство, слобода, демокрација, једнакост, владавина права и људска права, приопћили су из организацијског одбора Награде Дафне Каруане Галиција.

Натјечај је отворен за све новинаре и новинарске редакције с пријавама новинарских радова који су  објављени или су емитирани у медијима  са сједиштем у једној од 27 држава чланица Еуропске уније.  Како се наводи циљ је подржати и истакнути важност професионалног новинарства за очување слободе, једнакости и могућности које карактеризирају темеље наших еуропских друштава.

Најбољи рад одабрат ће неовисни жири који укључује представнике тиска и цивилног друштва из 27 еуропских држава чланица те представнике главних еуропских новинарских удруга.

Церемонија додјеле одржат ће се у Еуропском парламенту, а водит ће је предсједник парламента. Додјела ће бити уприличена око 16. октобра, симболички на датум када је Дафне Каруане Галиција убијена.

 

Рок за доставу пријава је недјеља 31. јул 2022. године.

ПРИЈАВИТЕ СЕ МОЖЕТЕ  ОВДЈЕ. 

Више информација можете погледати на: daphnejournalismprize.eu

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси