Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сутра аудиција
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 03. 2009.

Извор: Дневник

Сутра аудиција


Нови Бечеј -  Јавно предузеће за радиодифузну делатност Радио Нови Бечеј, који на 106,1 МХз емитује програм на српском, мађарском и ромском језику од 1997. године, у последње време послује уз велике финансијске ташкоће и знатно смањену слушаност.

- Завршним рачуном констатован је губитак од око 700.000 динара, али то није једини проблем некад много популарнијег Радија НБ. Фонотека је стара, оскудна и некомплетна, рачуарска опрема је застарела, а за плате запосленима дуг је око 150.000 динара. Радне просторије су запуштене, а студио одакле се емитује програм није кречен од оснивања радија. Зато су у наредном периоду основни задаци повећење слушаности, враћање дугова, реконструкција и уређење просторија, набавка нових музичким нумера и рад по новој, за слушаоце занимљивијој програмској шеми, коју је усвојио управни одбор - каже в.д. директора Саша Дујин.

- Емитоваће се локалне вести током целог дана, на српском, мађарском и ромском језику. Део програма ће се комерцијализовати, а део је намењен за честитке, жеље и поздраве, с циљем да се успостави кондакт са слушаоцима. Биће и контакт емисија које ће омогућити грађанима да постављају питања из различитијих области, а наши новинари ће, уместо њих, тражили одговоре код надлежних у локалној самоуправи.

Радни наслов кампање која креће ових дана је „Радио поново ради”.

Радио НБ има само четири запослена радника. За спровођење програма по новој шеми, потребно је много више младих и креативним људи. Рачуна се на школоване кадрове са тржишта рада, приправнике, али и војнике на цивилном служењу војног рока.

У потрази за новим кадровима, организоваће се неколико аудиција, од којих ће прва бити одржана сутра у просторијама Радиа НБ.

М. Киселички


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси