Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милица Шарић на челу ЦИНС, Чечен дао оставку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 08. 2022.

Аутор: Н1 Београд Извор: Н1

Милица Шарић на челу ЦИНС, Чечен дао оставку

Извршни одбор Независног удружења новинара Србије усвојио је на данашњој седници оставку Бранка Чечена на место управитеља Центра за истраживачко новинарство Србије, и на његово место именовао Милицу Шарић, досадашњу главну уредницу ЦИНС-а.

Центар за истраживачко новинарство Србије (ЦИНС) је непрофитна невладина организација, посвећена истраживачком новинарству, чији је оснивач НУНС.

Бранко Чечен је на чело ЦИНС-а дошао 2010. године и у претходних 12 година утемељио је поуздану и респектабилну редакцију, која је за своје истраживачке текстове заслужила бројне домаће и међународне награде, наводи НУНС у саопштењу.

С обзиром да су редакцију увек чинили углавном млади новинари, Чечен је током мандата извео на новинарски пут бројне колегинице и колеге, који су данас позната и призната новинарска имена.

„Чланови Извршног одбора НУНС и запослени у Секретаријату нашег удружења и Центру за истражовачко новинарство Србије желе му срећу у даљем раду, уверени да ће и на новом послу истрајавати у поштовању Кодекса и новинарских стандарда“, наводи НУНС.

Милица Шарић је до сада обављала функцију главне уреднице ЦИНС и ИО НУНС сматра да је она логични избор за наследницу Бранка Чечена, с обзиром да је и сама учествовала у етаблирању ЦИНС као једног од најпознатијих и најпоузданијих независних медија у Србији.

Нова управитељка се бави истраживачким новинарством и провером чињеница (фектчекингом) од 2012. године, а од октобра 2018. је главна и одговорна уредница ЦИНС. У 2017. години добила је ЕУ награду за најбољу младу истраживачку новинарку у Србији.

Део је истраживачког тима који је исте године освојио Европску новинарску награду за истраживачко новинарство за серију чланака о неуспелој борби против корупције у Србији, као и награде “Ентони Луис” за изузетност у извештавању о владавини права и “Душан Богавац” за етику и храброст.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси