Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кривична пријава против Дејана Николића због претњи током суђења
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 08. 2022.

Аутор: Дејана Цветковић Извор: Цензоловка

Кривична пријава против Дејана Николића због претњи током суђења

Пуномоћници власнице ОК радија из Врања Оливере Владковић и Светлане Иванов, као и троје новинара који су пратили суђење Дејану Николићу за насилничко понашање, поднели су кривичну пријаву због угрожавања сигурности, односно нових претњи које је Николић упутио током суђења

Пуномоћници власнице ОК радија Оливере Владковић и Светлане Иванов, као и троје новинара који су пратили суђење, данас су против Дејана Николића поднели кривичну пријаву због угрожавања сигурности, а после претњи које је Николић изрекао 16. августа током главног претреса у Основном суду у Врању, где му се суди због насилничког понашања према запосленима у ОК радију.

Цензоловка је од Основног јавног тужилаштва у Врању добила потврду да је пријава поднета због кривичног дела угрожавања сигурности из члана 138 ст. 2 у вези са ст. 1 Кривичног законика, који додатно штити новинаре.

Власница радија Оливера Владковић, која је под полицијском заштитом, и Светлана Иванов, која ради на том радију, изјавиле су у уторак пред судом да се не осећају безбедно и да страхују за своје породице после вишемесечне тортуре коју су доживеле и оне и запослени у радију и кафићу Но Цоммент, који ради у склопу овог врањског медија.  

„То што сте изјавиле на суду да се плашите, у праву сте, имате разлога да се плашите, и ја нећу стати…”, поручио им је тада Николић, отворено, пред судијом и свима који су били у судници.  

Тада је рекао и: „Нећу да опростим никоме”, као и да се то „у Јасеновцу 1941. решавало са так, так”.

Застрашивао је присутне и мимиком и претећим погледима, због чега су се угрожено осетили и поједини новинари који су пратили суђење. 

Посебно је често Николић претећи гледао Верана Матића, председника АНЕМ-а и члана Сталне радне групе за безбедност новинара, који је један од новинара у чије је име поднета нова кривична пријава. 

Тада је Николић рекао и да ће развалити и Београд и Врање ако остане у притвору.

Веран Матић нам је пренео да се у новој кривичној пријави тражи да се по хитном поступку прошири оптужница против Николића и да се придода суђењу које је већ почело пре три дана.

Пуномоћници у кривичној пријави траже да се саслушају оштећене Владковић и Иванов, као и троје новинара, који су присуствовали суђењу и чули изречене претње.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси