Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Информер: РТС напада Информер, а брани оне који туку новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 09. 2022.

Аутор: Информер Извор: Информер

Информер: РТС напада Информер, а брани оне који туку новинаре

Јавни медијски сервис РТС у скандалозном прилогу у 'Дневнику 2', централној информативној емисији, у среду увече све време је нападао Информер, а истовремено бранио оне који туку новинаре и уреднике!? РТС је у већем делу свог прилога приказао 'оправдано насиље' демонстраната, брутално вређање и гађање јајима улаза у зграду у којој се налази наша редакција.

Емитовали су и изјаве активисте Игора Јурића, поверенице за заштиту равноправности Бранкице Јанковић и саопштење Савета за штампу, који су критиковали Информер због интервјуа са силоватељем Игором Милошевићем. На другој страни, објављено је неколико, злонамерно из контекста потпуно извучених реченица Драгана Ј. Вучићевића, и то из интервјуа који је објављен на нашем порталу.

На крају самог прилога, у једној полуреченици, новинари РТС поменули су да је тужилаштво покренуло истрагу због 'навода о нападу на Вучићевића' потпуно игноришући бројне доказе да се физички напад на нашег уредника заиста и десио!?!

Шта чекају?!

Да ли Вучићевића треба да убију као Ћурувију да би неко осудио напад на њега?!
Небојша Бакарец, Одбор за културу и информисање

 

И док на наше позиве и поруке јуче нису одговарали ни директор РТС Драган Бујошевић, ни уредник Информативног програма РТС Ненад Љ. Стефановић, Небојша Бакарец, потпредседник скупштинског Одбора за културу и информисање, каже да се РТС опет најстрашније осрамотио.

- Да је нападнут неки новинар или уредник тајкунских, хејтерских медија, реаговале би све странке, медији, ОЕБС, ЕУ, УН, западне амбасаде... А овако сви ћуте! Срамотне су реакције РТС, УНС и, наравно, тајкунских медија. Сви они намерно затварају оба ока пред нападом на Вучићевића. Питам се да ли Вучићевића треба да убију као Ћурувију да би неко коначно осудио напад на њега? Срам их било! - поручује Бакарец.

Ивица Dачић, лидер СПС

Најоштрије осуђујем покушај линча главног уредника Информера Драгана Ј. Вучићевића и позивам надлежне да открију починиоце и инспираторе.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси