Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Јан Брату посетио Славко Ћурувија фондацију: Нико не треба да прође некажњен за убиство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 03. 2023.

Извор: Славко Ћурувија Фондација

Шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Јан Брату посетио Славко Ћурувија фондацију: Нико не треба да прође некажњен за убиство

„Јасна одлука суда биће уједно и снажна изјава против некажњивости и представљаће својеврсни бедем против могућих будућих злочина над новинарима”, поручио је поводом наставка суђења за убиство новинара Славка Ћурувије шеф Мисије ОЕБС-а у Србији, амбасадор Јан Брату.

Шеф мисије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) у Србији, амбасадор Јан Брату, посетио је данас Славко Ћурувија фондацију (СЋФ), током које је са извршном диркеторком СЋФ Иваном Стевановић и њеним сарадницима разговарао о безбедности новинара, примени Медијске стратегије и детаљима о суђењу за убиство новинара Славка Ћурувије, које се сутра наставља пред Апелационим судом у Београду.

 „Кроз судски поступак за убиство новинара Славка Ћурувије суди се заоставштини суморних 90-их година двадесетог века. Веродостојан закључак, који се заснива на отвореном и транспарентном приступу доказима и сведочењима, ојачаће српско правосуђе и поверење грађана у тај систем. Јасна одлука суда биће уједно и снажна изјава против некажњивости и представљаће својеврсни бедем против могућих будућих злочина над новинарима. Нико не треба да прође некажњено за убиство“, рекао је амбасадор Јан Брату.

 Амбасадор Јан Брату је похвалио и активно учешће Славко Ћурувија фондације у Сталној радној групи за безбедност новинара, истичући сарадњу медијске заједнице и државних институција као предуслов за окончање некажњивости злочина над новинарима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси