Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Брнабић: Тајкунски медији трују нацију из минута у минут
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 05. 2023.

Аутор: Даница Ђокић, Дајана Цветковић Извор: Цензоловка

Брнабић: Тајкунски медији трују нацију из минута у минут

Тајкунски медији сваки дан извештавају пристрасно, необјективно и пласирају полуинформације и лажи из минута у минут. И то нема, је ли, никакав утицај на тензије у земљи, питала је премијерка Ана Брнабић посланике. Она мисли да професор БУ Јово Бакић има исти утицај на децу као Пинк и Хепи.

Премијерка Ана Брнабић, данас је у Скупштини Србије рекла да „национална фреквенција, коју имају ТВ канали, нема никакве везе са Владом Србије“, да „нико од министара које овде видите нема ингеренције да прича о националним фреквенцијама“.

Рекла је и да не зна ко из владе брани телевизије Пинк и Хепи. Питала је да ли су Пинк и Хепи имали националне фреквенције док су „колеге са протеста против насиља били на власти“ и одговорила:

„Да, у сваком тренутку. И не само то – они су били делом власници Пинка. Десет одсто власник Пинка је био један од људи који је данас вођа опозиције и учествује на протесту против насиља. Да ли је Пинк био другачији тада?“, питала је поново Брнабић и рекла да не разуме зашто њој посланик (мисли на Радомира Лазовића, прим. нов.) показује слику уредника ТВ Хепи Миломира Марића са пиштољем.

(За то време председник Скупштине Владимир Орлић умирује посланика Лазовића и говори му да се упристоји и да не виче из клупе)

Какве везе ми овде имамо са Пинком и Хепијем?

„Да ли ја волим све што је на Пинк телевизији? Не волим. Какве ја везе имам са тим? Какве ми овде имамо везе са тим? Како ви то нама приписујете? Је л’ има везе РЕМ? Одлично, изволите, покрените промене у РЕМ-у. Ми сви који овде седимо не можемо чак ни да их окренемо. Ми никакве везе са тим немамо.

Хепи је имао националну фреквенцију док су господа била у власти, више од 10-12 година. Пинк је имао националну фреквенцију док су господа била у власти. Господа, односно њихов председник је био 10 одсто власник Пинка. Дакле, изволите покрените ту промену и све је у реду што се тиче нас, као извршне власти.

Ви кажете да они имају ужасан утицај на нашу децу и на нашу земљу, а професор факултета Београдског универзитета нема ужасан утицај?! И нема гори утицај директно на децу? Хватате се за главу?! Хајде реците ми како истакнути професор Београдског универзитета, који је стално гост на овим другим тајкунским телевизијама, нема лошији утицај на децу од Пинка и Хепија? Ви заиста у то верујете, пошто ти студенти гледају Пинк и Хепи? Је л’?“, питала је премијерка Брнабић, а онда је појаснила шта опозициони посланици кажу:

„Поштовани грађани Републике Србије, пошто их не чујете, само да знате да су рекли да професор Београдског универзитета, који сваки дан седи са студентима, нема већи утицај на студенте од Пинка и Хепија. Дакле, Пинк и Хепи имају већи утицај, пошто ти студенти гледају само Пинк и Хепи, па ће да се угледају ваљда на Марића или на ријалити и Задругу, а неће на свог професора кога уважавају… Ја мислим да то баш никаквог смисла нема“, закључила је Брнабић и – да не прескочи ни овог пута „тајкунске медије“ – додала:

Питајте ваше колеге зашто Пинк и Хепи опстају

„Ви имате тајкунске медије који сваки дан извештавају пристрасно, необјективно и пласирају такве полуинформације, директно пласирају лажи из минута у минут. И то нема, је ли, никакав утицај на ситуацију у земљи, на тензије? Ми имамо медије који су рекли пре четири дана да је потпредседник владе Ивица Дачић напустио седницу владе, па смо одавде морали такву бруталну лаж да демантујемо. Ви имате медије за које ви претпостављате да су елтини, дивни, објективни, непристрасни, независни итд. који јутрос кажу да Александар Вучић дели жртве зато што је био у Младеновцу, а прекјуче кажу да је Александар Вучић крив зато што су сви заборавили жртве у Младеновцу и само причају о жртвама у Рибникару. Је л’ ви разумете каква је то непринципијелност, је л’ разумете какво је то тровање нације, какво је то тровање људи? Свакодневно, из минута у минут, из сата у сат. А о њима не причате, причате само о Пинку и Хепију“, поентирала је премијерка, поновивши да нема, наравно, никакав утицај на националне фреквенције, док посланици имају макар неки утицај на националне фреквенције (није прецизирала да ли мисли на опозиционе посланике, прим. нов.).

„А зашто Пинк и Хепи опстају, зашто су преживели и зашто живе питајте ваше колеге, пошто су их они након 2000. године спонзорисали, они су их подржавали, они су били делом власници. Ти исти људи који су довели ријалити програме у Србију, који су их уселили у Пионирски град. Ти исти људи се данас боре против ријалитија – као. И ти исти људи се данас боре против насиља – као“, није пропустила да нагласи премијерка Ана Брнабић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси