Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Педагошки колегијум „Рибникара“ медијима: За чије добро преносите непроверене информације?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 06. 2023.

Аутор: Д.Д. Извор: Данас

Педагошки колегијум „Рибникара“ медијима: За чије добро преносите непроверене информације?

Педагошки колегијум и сва стручна већа ОШ „Владислав Рибникар“ огласила су се отвореним писмом у коме се обраћају медијима. У допису они питају медије за чије добро преносе непроверене информације и моле да их да буду објективни и професионални.

„Добро нам је познато шта значи имати нову, ексклузиву вест, па макар она била и најстрашнија и најболнија, само вас молимо да она буде релевантна. Догодио нам се 3.5.2023. Сетите се да сте испред наше школе, заједно са хитном помоћи, полицијом, родитељима, нама наставницима, чекали да изађу деца и наставници из школе. Сетите се са колико страха, дрхтања, стрепње, бола и суза смо чекали. Било је вас који сте плакали са нама, и у име тога, и у име дечјих жртава и нашег чувара, будите објективни и професионални“, пише у отвореном писму.

Колегијум „Рибникара“ наглашава да покушава да окупи своје ђаке и професоре у свом простору.

„Исцељујемо се међусобно и то учимо заједно. Идемо корак по корак, патимо тихо, учимо наглас, понављамо заједно и једни у другима тражимо сигурност. Место злочина треба да буде најузвишеније и најуређенији део наше школе“, напомињу.

Додају и да им је обећана помоћ Републике Србије за реновирање школе, док ће остало, кажу, бити „њихова мисија“.

„Спомен на нашу децу, наше другаре, неговаћемо у континуитету. Награде из различитих области носиће имена наших невиних жртава, баш како су они и били најбољи у различитим областима. Осим њихових родитеља, ми најбоље знамо, своје страдале другове и ученике, волимо их и патимо за њима. Пустите нас да у својој другој кући, тугујући, ,учимо, одрастамо и сазревамо, и ако Бог да, дочекамо нашег рањеног друга и ученика и нашу наставницу и колегиницу“, закључује се у отвореном писму.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси