Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Више јавно тужилаштво тражи две године затвора за Милована Бркића због претњи Вучићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 06. 2023.

Аутор: Данас Извор: Данас

Више јавно тужилаштво тражи две године затвора за Милована Бркића због претњи Вучићу

Више јавно тужилаштво у Београду поднело је данас Вишем суду у Београду оптужни предлог против Милована Б. (66) због сумње да извршио кривично дело Позивање на насилну промену уставног уређења, саопштено је данас.

Тужилаштво је у оптужном акту предложило суду да окривљеног огласи кривим и осуди на казну затвора од две године.

Како се наводи у саопштењу, предложено је да му суд продужи притвор због опасности да би у кратком временском периоду могао да понови кривично дело.

Постоји оправдана сумња да је окривљени 8. маја 2023. око 18 часова на Тргу Николе Пашића у Београду током протеста “Србија против насиља”, у намери угрожавања уставног уредјења Републике Србије, позвао да се силом промени њено уставно уредјење, свргну највиши државни органи и њихови представници, односно Народна скупштина и председник Републике Србије Александар Вучић, наводи се у саопштењу.

Милован Б. је на обраћање НН учесника скупа речима “Ево чули смо сад какав је ваш коментар господине Бркићу, поред осталог рекао:

“Никад нисам био тужнији. Долазио сам на сваки протест. Ломио сам, посветио сам живот, сваке недеље Вучић описује како сам ја рекеташ, како ширим лажне вести, како покушавам да га убијем. Данас сам тужан. Српска опозиција је показала своје јадно, бедно лице. Да се није усудила, госпођа није поменула главног кривца Александра Вучића, тог злочинца који је од нас одузео сваку наду, погледајте како ће се осећати ови људи кад стока опозиционих посланика се крије иза ледја ових градјана. Нема нама спаса. Изгледа ће морати млади клинци да пушкама реше судбину Србије. Десиће се шта се десити мора. Каква протестна шетња, ми треба да удјемо према Скупштини да ухватимо идиота и да му откинемо главу…”

Тонски и видео запис ове изјаве потом је објављен у целини у трајању од 10,18 минута на Интернет страници на налогу “Србин инфо”, под називом “послушајте цео говор, без цензуре, због којег је Бркић одведен у затвор”.

Један део видео и тонског записа је објављен на порталима различитих јавних медијских кућа, те тиме био доступан великом броју грађана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси