Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Заменик главног уредника магазина Таблоид Милован Бркић започео штрајк глађу у затвору
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 06. 2023.

Аутор: Бета Извор: Данас

Заменик главног уредника магазина Таблоид Милован Бркић започео штрајк глађу у затвору

Новинар Милован Бркић, кога је Више јавно тужилаштво (ВЈТ) оптужило за позивање на насилно рушење уставног уређења, започео је данас штрајк глађу у Окружном затвору у Београду.

Заменик главног уредника магазина Таблоид Предраг Поповић рекао је агенцији Бета да се Бркић одлучио на штрајк глађу јер против њега не постоје ниједан доказ ни сведок да је починио кривично дело које му се ставља на терет.

„Бркић је веома лошег здравственог стања и њему је потребна свакодневна лекарска нега коју у затвору нема. Оптужни предлог који је јуче поднело ВЈТ нису добили ни Бркић ни његов адвокат. Вештачење свих предмета које је полиција приликом хапшења одузела Бркићу је завршено и утврђено је да у њима нема ништа спорно. Не постоји ниједан разлог да Бркић буде задржан у притвору“, рекао је Поповић.

Више јавно тужилаштво у Београду поднело је јуче Вишем суду у Београду оптужни предлог против власника магазина Таблоид Милована Бркића (66), а осумњичен је за кривично дело позивање на насилну промену уставног уређења.

Тужилаштво је у оптужном акту предложило суду да окривљеног огласи кривим и осуди на казну затвора од две године, али и да му продужи притвор због опасности да би у кратком временском периоду могао да понови кривично дело.

Тужилаштво је навело да постоји оправдана сумња да је Бркић 8. маја 2023. око 18 часова на Тргу Николе Пашића у Београду током протеста „Србија против насиља“ позвао да се силом промени уставно уређење Србије, свргну највиши државни органи и њихови представници, односно Народна скупштина и председник државе Александар Вучић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси