Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Годину дана од зазидавања ОК Радија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 06. 2023.

Аутор: С.Т. Извор: ОК радио

Годину дана од зазидавања ОК Радија

Тачно пре годину дана зазидан је прозор на делу редакције ОК Радија од стране предузећа „Colosseum gest”. Иза кладионице коцкарнице “Colosseum game”, за чије је потребе инвеститор “Colosseum gest” изводио радове, стоји Дејан Николић Кантар, а номинални власници су различити.

Као инвеститор нелегалног објекта, у име “Colosseum gest” – а појављује се Стефан Илић, против којег је подигнута кривична пријава за бесправну градњу.

Пред Основним судом у Врању завршено је извођење доказа на суђењу Стефану Илићу, директору “Colosseum gest”, због нелегалне градње, након које је уследило и зазидавање дела редакције ОК Радија.

Такође, против Илића постоји још један предмет, а који се “наставља” на ове радове, након којих је зазидан и ОК Радио.
Упркос решењима надлежних служби и пресудама, нелегални објекат ни после годину дана није срушен.

Подсетимо, град Врање је више пута расписивао тендер за рушење бесправног објекта, након раскида уговора са фирмом “Полет” из Врања, која је одустала од рушења у последњи час.

Након тога, град је после више месеци потписао уговор са са фирмом из Београда која би требало да буде ангажована за послове рушења.

Међутим, судећи по ситуацији на терену, од рушења објекта уз редакцију ОК Радија, за сада нема ништа.

Кантар је “контроверзни бизнисмен” који поседује више кладионица и казина у Врању и другим градовима у Србији.

Агонија ОК Радија са Кантаром започела је када је он бацио око на просторије редакције не би ли проширио своју кладионицу.

Прво су кренуле претње и притисци, а касније и уништавање имовине радија и кафића који се налази у његовом склопу.
На крају је Кантар сазидао зид тик уз просторије Радија и затворио прозоре.

Дејан Николић Кантар налази се на издржавању казне од 14 месеци на коју је осуђен „због насилничког понашања“. У ту казну му је урачунато и време проведено у притвору.

Окривљени Бојан Танасковић из Врањске Бање, као и Славиша Коцић и Дејан Николић Кантар из Врања, криви зу због „насилничког понашања“ у случају претњи власници и запосленима у ОК Радију из Врања.

Танасковић и Коцић првостепено су осуђени на затворску казну од осам месеци, с тим што се у служење казне рачуна и време које су ова двојица окривљених за „ремећење јавног реда и мира и угрожавање сигурности“ запослених у кафеу „Но kомент“ провела у притвору.

Због кривичног дела угрожавање сигурности Оливере Владковић, власнице ОК Радија, као и Светлане Иванов, запослене у овој медијској кући, за које се Кантар терети, као и претњи Игору Живковићу, некадашњем начелнику ПУ Врање, 23. јуна, пред Основним судом у Врању требало би да буде одржан главни претрес у првом и наставак у другом случају.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси